Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας για την ιλαρά

ιλαρά
Φωτογραφία αρχείου

Σε έκτακτα μέτρα για την ιλαρά που είναι σε έξαρση σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και στην Ελλάδα, προχωρά το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο υγείας διαβεβαίωσε πως υπάρχει επάρκεια εμβολίων για την ιλαρά, καθώς τα αποθέματα ανέρχονται σε 100.000 εμβόλια.

Ωστόσο, επισημαίνει, πως οι όποιες ελλείψεις εμφανίζονται αυτές τις μέρες στα φαρμακεία, οφείλονται στην αυξημένη ζήτηση λόγω της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για άμεσο εμβολιασμό ενηλίκων και παιδιών, εξαιτίας της επιδημικής έξαρσης που έχει παρουσιάσει η ιλαρά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα.

Γι΄ αυτό το λόγο, ο ΕΟΦ μετά από συνεννόηση με τις φαρμακευτικές εταιρείες που εισάγουν τα εν λόγω εμβόλια, διασφάλισε ότι από αύριο θα ανανεωθεί το stock των φαρμακείων και των φαρμακαποθηκών και ότι από εδώ και στο εξής ο εφοδιασμός θα είναι συχνότερος λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Εμβολιασμοί στους πληθυσμούς Ρομά

Επίσης, όσον αφορά στους πληθυσμούς Ρομά, το ΚΕΕΛΠΝΟ πραγματοποιεί από τον Αύγουστο, με κινητή μονάδα, έκτακτη δράση εμβολιασμού σε παιδιά. Το υπουργείο Υγείας, σημειώνει πως μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, πραγματοποιήθηκαν 1.056 εμβολιασμοί για ιλαρά- παρωτίτιδα- ερυθρά. Η δράση συνεχίζεται μέχρι να εμβολιαστούν τα παιδιά Ρομά σε όλους τους καταυλισμούς της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις