Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πότε θα καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα – Τι είπε η Θεανώ Φωτίου για το επίδομα ενοικίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

– Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα για την συνέχιση της καταβολής του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
– Τι είπε για το επίδομα θέρμανσης
– “Έχουμε δώσει συνολικά 11 εκατομμύρια για την ανθρωπιστική κρίση”
– Το… “καρφί” για τους δανειστές σχετικά με τις θυελλώδεις διαπραγματεύσεις
– Αποθέωση για τον Αλέξη Τσίπρα: “Είναι ένας χαρισματικός ηγέτης”

Στην τηλεοπτική εκπομπή καλημέρα του skai, μίλησε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής ΑΛληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, με την συζήτηση να επικεντρώνεται στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και περισσότερο στην καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Αρχικά η αναπληρώτρια υπουργός ρωτήθηκε για την επιδότηση ενοικίου.

“Το πρόγραμμα έχει ανοίξει από την Δευτέρα και πάει πολύ καλά”, τόνισε αρχικά η Θεανώ Φωτίου για να συνεχίσει: “Μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες είχε 48.000 αιτήσεις τις οποίες ο κάθε ωφελούμενος μπορεί να τις κάνει ή από το σπίτι του ή από όπου βρει ένα pc ή αν πάει στα ΚΕΠ όπου οι υπάλληλοι του συμπληρώνουν οι ίδιοι την ηλεκτρονική φόρμα”.

“Τα χρήματα πιστώνονται αφορολόγητα στον ιδιοκτήτη κι αυτό όχι γιατί δεν εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη αλλά γιατί με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι πρέπει να κάνει κινήσεις κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης”, συμπλήρωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Επίδομα πετρελαίου και Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Για το επίδομα πετρελαίου, η Θεανώ Φωτίου διευκρίνισε πως αυτό δίνεται από το υπουργείο Οικονομικών, ωστόσο σχετικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα τόνισε: “Εγώ είχα υπογράψει έναν μήνα πριν το Πάσχα το οικογενειακό επίδομα, σε συννενόηση με το ΙΚΑ, ώστε να το πάρουν οι οικογένειες πριν τις γιορτές. Πολλές οικογένεις μαθαίνω ότι δεν το έχουν πάρει και ψάχνουμε να δούμε τι γίνεται, αλλά το μέτρο υλοποιείται κανονικά. Δεν έχουμε μπλοκάρει χρήματα”.

Μένοντας στο συγκεκριμένο μέτρο, η Θεανώ Φωτίου τόνισε για το χρονοδιάγραμμα: “Το Ελάχιστο Εγγυημένο ΕΙσόδημα αφορά 13.000 ανθρώπους και διευρύνεται όσο το σύστημα επικυρώνει τους δικαιούχους , οι οποίοι κάθε μήνα μέχρι το τέλος Απριλίου μπορούσαν να μπουν στο σύστημα και να δηλώνουν την οικονομική και την περιουσιακή τους κατάσταση. Αυτό εμείς το υλοποιούμε. Στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση κάθε μέρα δηλώνουν 12.000 άνθρωποι. Αλοίμονο αν δεν υλοποιούσαμε το πιλοτικό πρόγραμμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Έχουμε δώσει 8 εκατομμύρια για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και ο κύριος Κεγκέρογλου είχε δώσει 3 εκατομμύρια. Συνολικά έχουμε εκταμιεύσει 11 από τα 20 εκατομμύρια του προγράμματος. Προφανώς θα τα εκταμιεύσουμε όλα. Δεν τα κρατάνε αυτά οι δήμαρχοι. Εϊναι λάθος αυτό να το πιστεύουνε, διότι εμείς τα πιστώνουμε κατευθείαν από από το υπουργείο στο IBAN του καθενός ο οποίος έχει το δικαίωμα”.

Σε εκείνο το σημείο η Θεανώ Φωτίου ρωτήθηκε αν πρέπει να αναμένουν οι πολίτες να καταβληθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα μέσα στον Απρίλιο και στο πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, με την αναπληρώτρια υπουργό να απαντά: “Ο σχεδιασμός μας είναι να παίρνουν οι άνθρωποι τα επιδόματα εγκαίρως”.

Στήριξη σε Τσίπρα

Στο τέλος της συζήτησης, η αναπληρώτρια υπουργός ρωτήθηκε σχετικά με τις εσωκομματικές μουρμούρες στον ΣΥΡΙΖΑ περί δημοψηφίσματος ή πρόωρων εκλογών, με την Θεανώ Φωτίου να εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Φωτίου: Μας τιμά που έχουμε έναν τόσο χαρισματικό ηγέτη αλλά πιστεύουμε και στην συλλογικότητα

“Τα προσόντα του πρωθυπουργού είναι αδιαμφισβλήτητα. Είναι ένας χαριασματικός ηγέτης σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να συνηθίσετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα από αυτά που ξέρετε”, απάντησε χαρακτηριστικά.

Όταν ζητήθηκε η άποψή της για το αν θα επέλθει συμφωνία με τους δανειστές, η Θ, Φωτίου εμφανίστηκε βέβαιη: “Θα παμε σε συμφωνία γιατί οι ευρωπαϊκοί ηγέτες και οι θεσμοί ξέρουν το συμφέρον τους. Εμένα με εκπλήσσει η ψυχραιμία του ελληνικού λαού”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε