Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εν αναμονή του πορίσματος για τους 2 νεκρούς

Το ξενοδοχείο που έχασαν τη ζωή τους οι δύο νεαροί

Σήμερα αναμένεται το πόρισμα του δεύτερου πραγματογνώμονα για τους θανάτους στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Οι αρχές περιμένουν το αποτέλεσμα της δεύτερης πραγματογνωμοσύνης, που έγινε μετά τον θάνατο του 28χρονου, προκειμένου να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τους δύο νεκρούς στο ξενοδοχείο.
 
Ωστόσο το αλαλούμ ανάμεσα σε πραγματογνώμονες και ιατροδικαστές φαίνεται ότι κόστισε τη ζωή των δύο νεαρών. Παρά το γεγονός ότι ο 27χρονος ελληνο-ιταλός βρέθηκε νεκρός στις 2 τη νύχτα της Τετάρτης από δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα ένας ακόμη άνθρωπος πέθανε μέχρι να καταλάβουν οι αρχές ότι υπήρχε διαρροή στο ξενοδοχείο.

Νωρίτερα ο  νέος γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαδόπουλος είπε ότι μετά τον πρώτο θάνατο ο ιατροδικαστής ενημέρωσε τον διοικητή του Α.Τ. Πανοράματος και του ζήτησε να κάνει μία “διακριτική έρευνα στο χώρο”. “Η έρευνα διήρκεσε δύο ώρες και δεν βρέθηκε κάτι» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο πρώτος πραγματογνώμονας είδε το πόρισμα του ιατροδικαστή και έκανε λάθος την ιατρική ορολογία. Θεώρησε ότι ο νεαρός πέθανε από ανακοπή καρδιάς, οπότε δεν πήραν μέτρα για να προστατεύσουν τους ενοίκους.

Τα 4 δωμάτια που υπήρχε η διαρροή βρίσκονταν στον 5ο όροφο και ο 27χρονος πατέρας ενός ανήλικου παιδιού βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του. Είχε ανοικτό τον φορητό υπολογιστή και τα χαρτιά του, γεγονός που σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, δείχνει ότι ζαλίστηκε, ξάπλωσε και στο τέλος έχασε τις αισθήσεις του από τις αναθυμιάσεις.

Το πρωί της Παρασκευής ένας 28χρονος εμπορικός αντιπρόσωπος ήταν ο δεύτερος που έχασε τη ζωή του από την ίδια διαρροή.  Μία γιατρός, που έμενε σε ένα από τα τέσσερα δωμάτια, εισέπνευσε το μονοξείδιο του άνθρακα, ειδοποίησε τις αρχές και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.
  
Μετά τις μετρήσεις που έκανε η Πυροσβεστική η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια ήταν περίπου 100 φορές μεγαλύτερη από το όριο και η διαρροή προήλθε από τον καυστήρα.   

Το ξενοδοχείο στο Πανόραμα που φιλοξενούσε 70 άτομα εκκενώθηκε και ο ιδιοκτήτης του κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε