Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Έως τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Πτώση από το βράδυ

Έως τους 40 βαθμούς η θερμοκρασία – Πτώση από το βράδυ

Μικρή ενίσχυση των βόρειων ανεμών στα πελάγη και η υψηλή θερμοκρασία με μικρή πτώση στα ηπειρωτικά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το απόγευμα στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στην Ηπειρο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και γρήγορα βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στη θεσσαλία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 39 και τοπικά μέχρι 40 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το απόγευμα βόρειων διευθύνσεων 4 τοπικά 5 μποφόρ. Στη Κρήτη από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου και στη κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν . Πιθανότητα το απόγευμα στα ορεινά για μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε