Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Έριξε χαλάζι και το… έστρωσε-Έρχονται καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ήταν… “σημείο” λένε οι κάτοικοι στο Κατάκολο. Τα μεσάνυχτα το χαλάζι που έπεσε σάρωσε τα πάντα και σε συνδυασμό με τον αέρα που ήταν πολύ ισχυρός προκλήθηκαν αρκετές ζημιές.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς στη Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 8 με 9 Μποφόρ ενισχυμένοι στο Αιγαίο.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: Βροχές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα αυτά, που πιθανώς να είναι έντονα και το απόγευμα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά 6 Μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση το βράδυ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Βροχές και καταιγίδες. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια σταδιακά 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών κυρίως στις Κυκλάδες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στις Κυκλάδες 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις βραδυνές ώρες στα βόρεια πιθανώς να ενταθούν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί στα νότια 4 με 6, στα βόρεια 6 με 8 και στο Βόρειο Αιγαίο έως 9 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες. Ανεμοι: Νότιοι 3 με 4 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε