Ελλάδα

Φωτιά στον Βαρνάβα: Ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά έχει καλύψει απόσταση 100 χιλιομέτρων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (11.08.2024) στον Βαρνάβα και κατακαίει ανεξέλεγκτα με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνια μάχη, έχει απλώσει ένα «πέπλο» μαύρου καπνού.

Ο καπνός από την φωτιά στον Βαρνάβα καταγράφηκε από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11.

Όπως φαίνεται στην εικόνα με τη βοήθεια των ενισχυμένων βορειοανατολικών ανέμων ο καπνός, έως τις 18:00 ώρα Ελλάδος είχε ταξιδέψει περίπου 100 χιλιόμετρα.

Στη δεύτερη εικόνα παρουσιάζεται ο καπνός, όπως τον κατέγραψαν στις 18:04 οι κάμερες στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πεντέλη.

meteo

meteo

Το μαύρο σύννεφο καπνού από τη φωτιά, «πνίγει» πολλές περιοχές της Αττικής και όχι μόνο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Βουλευτές και στελέχη του Οργανισμού ενώπιον των Ευρωπαίων Εισαγγελέων για τις παράνομες επιδοτήσεις
Για την Παρασκευή (22.05.2026) τη σκυτάλη παίρνουν οι 11 βουλευτές, που περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία και των οποίων η ασυλία ήρθη πριν από λίγες εβδομάδες από τη Βουλή
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τι δείχνει νέα ανάλυση δεδομένων για την έντονη οσμή στα νότια προάστια της Αττικής – Κολυδάς: «Είναι ένα πρώτο επιστημονικό υπόβαθρο»
«Δεν έχουν γίνει λεπτομερείς μετρήσεις, επειδή πέρασε δεν σημαίνει ότι τελείωσε» τονίζει ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, Κωνσταντίνος Συνολάκης
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
17