Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Ημέρα της Μητέρας 2015: Oι ιστορικές ατάκες της ελληνίδας μάνας (μέρος B)

Ημέρα της Μητέρας 2015: Oι ιστορικές ατάκες της ελληνίδας μάνας (μέρος B)

Από τις σημαντικότερες εορτές παγκοσμίως είναι η γιορτή της  Μητέρας. Μπορεί όλοι να γκρινιάζουμε από τον βομβαρδισμό των καθημερινών συμβουλών, ωστόσο, κατά ένα περίεργο τρόπο στο τέλος η ελληνίδα μάνα έχει πάντα δίκιο. Και δίκιο, όμως, να μην έχει, ξέρει καλύτερα από εμάς, για εμάς.

Οι ατάκες της ελληνίδας μάνας μας ακολουθούν καθημερινά κατά τη διάρκεια της ημέρας. «Βάλε κάλτσες, πάλι ξυπόλητος είσαι;» είναι η συνηθισμένη φράση της, όταν σε βλέπει να κυκλοφορείς μέσα στο σπίτι χαλαρός. Πρόσεξε, όμως, τι πεις εκείνη την στιγμή, γιατί, σε περίπτωση, που δώσεις αρνητική απάντηση,  η μάνα θα περάσει στην… αντεπίθεση. «Ίδιος ο πατέρας σου είσαι και εσύ» θα σου πει και εσύ θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό. Καταλαβαίνοντας ότι δεν μπορείς να ανοίξεις μέτωπο και να συνεχιστεί το ζήτημα, στο τέλος, να αναγκαστείς να φορέσεις κάλτσες, και ας μην κρυώνεις. Άλλωστε, κυκλοφορούν και μικρόβια στο πάτωμα και συν τοις άλλοις θα «λερώσεις και το σεντόνι σου».

Όταν φεύγεις για ταξίδι, που μπορεί να είναι και μία ώρα απόσταση από το σπίτι σου, θα ακούσεις να σου λέει: «Όταν φτάσεις να με πάρεις τηλέφωνο». Το άγχος και η ανησυχία της δεν  θα σταματήσουν, παρά μόνο όταν ακούσει ότι έφθασες σώος και αβλαβής στο προορισμό σου.

«Το φαγητό είναι έτοιμο. Έλα στο τραπέζι, προτού κρυώσει». Αυτή, είναι, ίσως, η δημοφιλέστερη ατάκα της μάνας, και ας θες να φας αργότερα. Αν δεν πας εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το φαγητό «δεν θα είναι ωραίο, όταν κρυώσει».  

«Μη πετάς τα πράγματα όπου να’ ναι, πες ότι έρχεται ένας άνθρωπος ξαφνικά στο σπίτι, τι θα πει που θα το δει αχούρι». Όσο και αν πιστεύουμε ότι με την ακαταστασία, νιώθουμε πιο χαλαροί, για την ελληνίδα μάνα πρέπει όλα να είναι στην εντέλεια για παν ενδεχόμενο, καθώς μπορείς να έρθει εντελώς ξαφνικά ένας συγγενής στο σπίτι.    

«Πάλι θα βγεις, όλη μέρα ήσουνα έξω, που θα πας;». Αν νομίζεις ότι μπορείς να βγαίνεις έξω χωρίς να δώσεις αναφορά, είσαι πολύ γελασμένος. Μην ξεχνάς ότι αργότερα θα δεχθείς τηλέφωνο και σίγουρα, δεν θα θέλεις να έρθεις σε άβολη θέση μπροστά στους φίλους σου. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν ήταν, να δώσεις τις σωστές συντεταγμένες, αλλά και την ώρα που θα επιστρέψεις.  

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε