Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ισχυρές βροχές στη χώρα – Πλημμύρες στην περιφέρεια

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες σημειώνονται ήδη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κεραυνούς και αστραπές, ενώ τοπικά τα φαινόμενα είναι ισχυρά. Διαβάστε που είναι επικίνδυνα τα καιρικά φαινόμενα αυτή τη στιγμή.

Μετά από 45 λεπτά βροχής στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ο ουρανός καθάρισε και ο ήλιος βγήκε σαν να μην είχε βρέξει ποτέ. Ωστόσο, λόγω των βρεγμένων δρόμων η κίνηση είναι αυξημένη στους κεντρικούς οδικούς κόμβους.

Αυτή την ώρα βρέχει καταρρακτωδώς και επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στο Νομό Ημαθίας.

Στείλτε φωτογραφίες από τον καιρό της περιοχής σας και το NewsIt θα τις δημοσιεύσει. Στείλτε τις φωτογραφίες σας στο info@newsit.gr

Η συνεχόμενη βροχή προκάλεσε σοβαρά κατολισθητικά προβλήματα στην εθνική οδό Λαμίας – Άμφισσας, όπως μεταδίδει το Star Κεντρικής Ελλάδας. Πέτρες και χώματα κατρακυλούν στο οδόστρωμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς. Πριν από λίγο μεγάλη ποσότητα χώματος και μέρος βράχου έπεσε μετά την Γραβιά κάνοντας αδύνατη την διέλευση των οχημάτων, προς την Άμφισσα.

Την ίδια ώρα σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται και μέσα στην Γραβιά όπου φούσκωσε και υπερχείλισε το τοπικό ποτάμι, διεκόπη και η κυκλοφορία των οχημάτων προς Μαριολάτα καθώς ένα ρέμα περνά μέσα από τον δρόμο, μπροστά στο ξενοδοχείο Μετόχι. Και στην Ελάτεια πλημμύρισε ο περιφερειακός δρόμος και η περιοχή όπου έχει στηθεί το παζάρι με αποτέλεσμα να επικρατεί πανδαιμόνιο.

Προβλήματα στην Κορινθία

Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή της Κορινθίας και ειδικότερα σε οικισμούς του Δήμου Βόχας, όπως η Πουλίτσα και η Ευαγγελίστρια. Οι κάτοικοι που βλέπουν τα χωριά τους, τις περιουσίες τους και τις καλλιέργειές τους να πλημμυρίζουν για τρίτη φορά μέσα στον τελευταίο μήνα, καταγγέλλουν την ΕΡΓΟΣΕ για τις κακοτεχνίες που έχουν γίνει στο έργο του προαστιακού στην περιοχή του Ζευγολατιού, οι οποίες όπως υποστηρίζουν,ευθύνονται για τις ζημιές. Ο δήμαρχος Βόχας, Γιώργος Λιούντρης, σημειώνει πως έχει στείλει πολλές επιστολές τα τελευταία τρία χρόνια για το θέμα αυτό, όπου διαμαρτύρεται έντονα και κάνει λόγω για προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Η πρόγνωση του καιρού

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία έως 22 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και  με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε