Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Πλημμύρισαν και τα νότια προάστια της Αττικής

κακοκαιρία Νότια προάστια

Σοκαριστικές είναι και οι εικόνες από τα νότια προάστια της Αττικής, καθώς η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα μας συνεχίζεται. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικά ποτάμια ενώ οι λάσπες κάλυψαν τα πάντα.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, η δυνατή βροχή κατάφερε να δημιουργήσει χάος. Οι δρόμοι πλημμύρισαν και φυσικά τα πεζοδρόμια “εξαφανίστηκαν”.

κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια

Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, οι εικόνες αυτές δεν θυμίζουν την τραγωδία που είναι σε εξέλιξη στη Δυτική Αττική, όπου από την κακοκαιρία τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια

Οι καταιγίδες που “μύριζαν” θάνατο

Μια ολόκληρη περιοχή κατεστραμμένη. Στη Μάνδρα, στη Μαγούλα, στη Νέα Πέραμο, οι κάτοικοι θρηνούν τους 15 νεκρούς. Δακρύζουν για τα σπίτια και το βιός που χάθηκαν. Η απόγνωση παντού. Μαζί και η οργή για το κακό που τους βρήκε.

Έτσι «πνίγηκε» η Μάνδρα – Πως έγινε η τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή από πλημμύρες στην Αττική

Η πλημμύρα της Τετάρτης (15.11.2017) στη δυτική Αττική άφησε πίσω της 15 νεκρούς, κυρίως στη Μάνδρα, και ανυπολόγιστες καταστροφές. Το φαινόμενο ήταν τοπικό.

Αλλά ήταν αρκετό για να προκαλέσει την τρίτη μεγαλύτερη καταστροφή από πλημμύρες στην Αττική, όσον αφορά στον αριθμό των θυμάτων. Είχαν προηγηθεί μεγάλη πλημμύρα στα δυτικά προάστια, στις 5 και 6 Νοεμβρίου 1961 και στην ίδια περιοχή στις 2 και 3 Νοεμβρίου 1977.

κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια κακοκαιρία Νότια προάστια

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις