Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Κάτοικοι του Γραμματικού κατά της Ρένας Δούρου – Άρπαξαν τα μικρόφωνα

Φωτό από το site notioanatolika.gr
Φωτό από το site notioanatolika.gr

Μεγάλη ένταση υπήρξε την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Αττικής, όπου οι κάτοικοι του Γραμματικού βρέθηκαν αντιμέτωποι με την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου με το κλίμα να είναι πραγματικά τεταμένο.

Το πρόβλημα ξεκίνησε μετά την άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας στις 30.03.215, να δοθεί παράταση στην εταιρεία που έχει αναλάβει την ανέγερση του ΧΥΤΑ Γραμματικού για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες επί των οδικών αξόνων που οδηγούν στον ΟΕΔΑ Γραμματικού

Η άρνηση της περιφερειακής αρχής να συζητηθεί το θέμα προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από τους παριστάμενους κατοίκους. Η δημοτική σύμβουλος του δήμου Μαραθώνα, Σταυρούλα Δρακοπούλου, παίρνοντας τον λόγο -χωρίς άδεια από τον πρόεδρο-, σημείωσε ότι οι κάτοικοι του Γραμματικού έδωσαν 78% στη «Δύναμη Ζωής» με την ψήφο τους για να καταργηθεί το έργο. «Δεν είμαστε αντίπαλοι. Πρέπει να ακούσετε την κοινωνία. Οφείλετε να ακούσετε την κοινωνία. Ο κόσμος του Γραμματικού είναι ανάστατος δυο ημέρες» σημείωσε.

Μάλιστα, στη συνεδρίαση υπήρχαν κάτοικοι του Γραμματικού που μόλις κατάλαβαν πως δεν θα γίνει συζήτησ, κατέβηκαν από τις θέσεις τους, άρπαξαν τα μικρόφωνα και επιτέθηκαν με σφοδρότητα κατά της Ρένας Δούρου.

Η συνεδρίαση διακόπηκε για αρκετή ώρα και στη συνέχεια αποχώρησε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρ. Δούρου, είπε ότι «δεν υφίσταται κανενός είδους επιχειρηματολογία για το κατεπείγον». Αναφερόμενη ειδικά στους παριστάμενους κατοίκους από το Γραμματικό, τη Φυλή και την Κερατέα, σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί η λογική της αντιπαράθεσης κατοίκων και περιφερειακής αρχής και ειδικότερα ότι έγινε προσπάθεια αντιπαράθεσης με την ίδια προσωπικά.

Πρόσθεσε ότι η περιφερειακή αρχή έχει κληθεί στις Βρυξέλλες για να εξηγήσει τι θα γίνει με το Γραμματικό και ότι, μεταξύ άλλων, θέμα διαπραγμάτευσης θα είναι και η μη επιστροφή των εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί για το έργο (το οποίο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί). Και τόνισε: «Το αν θα γίνει ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, Μουσείο ή Μνημείο Διαφθοράς δεν έχει να κάνει με τους οδικούς άξονες. Η αντίθεσή μας στη δημιουργία ΧΥΤΑ είναι δεδομένη. Αποτελεί προγραμματική μας δέσμευση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε