Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Κηδεία Γιώργου Τράγκα: «Καλό ταξίδι θείε» φώναζαν όταν βγήκε το φέρετρο – Υποβασταζόμενη η σύζυγός του

Κηδεία Γιώργου Τράγκα: «Καλό ταξίδι θείε» φώναζαν όταν βγήκε το φέρετρο – Υποβασταζόμενη η σύζυγός του

Φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα συγκεντρώνονται από το πρωί της Πέμπτης (16.12.2021) στο ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά για να πουν το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Τράγκα, καθώς σήμερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του.

Ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του κόμματος ΚΕΛΑΝ, Γιώργος Τράγκας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών δίνοντας μάχη για πολλές ημέρες με τον κορονοϊό. Σήμερα, στην Κηφισιά, πραγματοποιήθηκε η κηδεία του, στην οποία παραβρέθηκαν φίλοι, συγγενείς και αγαπημένα του πρόσωπα.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, όταν βγήκε το φέρετρο από την εκκλησία, ο κόσμος χειροκρότησε και φώναξε «άξιος» και «καλό ταξίδι θείε». Η σύζυγός του ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και προχωρούσε υποβασταζόμενη.

Ποιοι παρευρέθηκαν στην κηδεία του Γιώργου Τράγκα

Στην εκκλησία έφτασε ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος βρισκόταν κοντά με τον Γιώργο Τράγκα, καθώς ο δημοσιογράφος τον είχε ορίσει ως αναπληρωτή γραμματέα του κόμματός του.

Στην εκκλησία έφτασε και η σύζυγός του, η οποία είχε μολυνθεί επίσης από κορονοϊό και τον ξεπέρασε. Το φέρετρο του Γιώργου Τράγκα βρισκόταν από νωρίς το πρωί μέσα στην εκκλησία. Επίσης, στην εκκλησία βρέθηκαν από νωρίς το πρωί και τα παιδιά του Γιώργου Τράγκα αλλά και η πρώην σύζυγός του.

Ο επί χρόνια συνεργάτης του, Σπύρος Νάννος, δήλωσε συγκινημένος πως έχασε τον δεύτερο πατέρα του, λέγοντας: «Σήμερα έχει πεθάνει ένα μεγάλο κομμάτι μέσα. Είμαι 27 χρόνια μαζί του, από το 1994 στη σχολή και δεν έφυγα δίπλα του από ποτέ. Ήταν πολύ ξαφνικό για εμάς. Έχω περάσει τα καλύτερά μου χρόνια. Πέθανε ο δεύτερός μου πατέρας».

Κηδεία Γιώργου Τράγκα: Φίλοι και συγγενείς συρρέουν για το τελευταίο αντίο

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Παπαγιάννης, είπε πως «για μένα ήταν ο καλύτερος ραδιοφωνικός παραγωγός στα μέσα μαζικής ενημέρωσης» και απηύθυνε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Γιώργου Τράγκα. «Το έργο που άφησε ο Γιώργος Τράγκας είναι σημαντικό και ελπίζω να μπορέσουμε να το ακολουθήσουμε οι νεότεροι δημοσιογράφοι», πρόσθεσε ο κ. Παπαγιάννης, έχοντας απαριθμήσει τα χρόνια των συνεργασιών του με τον κ. Τράγκα.

Στην κηδεία παρευρέθηακν, επίσης, και Ευάγγελος Αντώναρος αλλά και ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Ο κ. Αντώναρος δήλωσε για τον Γιώργο Τράγκα: «Κυριάρχησε για 40 χρόνια σε ό,τι έκανε. Από τον γραπτό λόγο μέχρι το ραδιόφωνο, κυρίως, αλλά και την τηλεόραση. Οι παρεμβάσεις του ήταν τόσο αποτελεσματικές, για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί έπιανε τον «σφυγμό» των ανθρώπων και της κοινωνίας, μέχρι το τέλος. Αυτό πρέπει να θυμόμαστε και να καταλαβαίνουμε τι είναι η πραγματική δημοσιογραφία».

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας δήλωσε: «Με τον Γιώργο Τράγκα ξεκινήσαμε μαζί τη δημοσιογραφία, πριν από περίπου 50 χρόνια. Είμαστε φίλοι και ανταγωνιστές, εκείνος στη Βραδυνή, εγώ στην Απογευματινή. Δεν ξέρει, ίσως, κανείς, ότι πίσω από το σκληρό πρόσωπο του Τράγκα, το μερικές φορές προκλητικό και καταγγελτικό, ότι κρυβόταν μια πολύ τρυφερή ψυχή. Θα έλεγα ψυχή παιδιού. 

Τον έχω δει να κλαίει σε ρεπορτάζ που είχαμε πάει μαζί, τον έχω δει να παρατάει ρεπορτάζ για να πάει ανθρώπους στο νοσοκομείο. Διαφωνούσαμε σε πολλά πράγματα και πολιτικά και ιδεολογικά. Αλλά υπήρχε μια αγάπη μεταξύ μας, γιατί εκείνη η γενιά των δημοσιογράφων, από την οποία οι περισσότεροι μεγαλώσαμε και μένουμε όλο και λιγότεροι, είχαμε αυτή τη μοναδικότητα.

Έφυγε νωρίς και άδικα, για μένα, ο Γιώργος. Καλό παράδεισο».

Στην κηδεία ήταν και ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος δήλωσε: «Μπορεί το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος να μην κατάφερε να συμπορευτεί μαζί του. Σήμερα είμαστε εδώ όλοι μαζί για να δώσουμε μια υπόσχεση. Ότι θα συνεχίσουμε όλοι μαζί με εκείνη τη σιωπηλή πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει να ζήσει ελεύθερα. Όπως πολέμησε ο Γιώργος Τράγκας, με θάρρος, με μαχητικότητα. Για αυτό όλοι μαζί λέμε πως μπορούμε να πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, όπως εκείνος ήθελε μέχρι τέλους».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις