Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Κίνδυνος κοινών απεργιών στις συγκοινωνίες και τα ταξί από εβδομάδα

Κίνδυνος κοινών απεργιών στις συγκοινωνίες και τα ταξί από εβδομάδα

Πληροφορίες αναφέρουν πως ήδη οι εργαζόμενοι στους δύο κλάδους βρίσκονται σε συνεννοήσεις για κοινές απεργιακές κινητοποιήσεις.

Καυτή αναμένεται η επόμενη εβδομάδα στον τομέα των συγκοινωνιών, καθώς τη Δευτέρα προγραμματίζουν γενικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ, στην Αττικό Μετρό και στην ΤΡΑΜ ΑΕ, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειές τους εν όψει των μετατάξεων που προωθούνται.

Το ενδεχόμενο απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ορθάνοιχτο και οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στις γενικές συνελεύσεις.
Σύμφωνα με τους Συνδικαλιστές, μετατάσσονται υπάλληλοι που θέλουν μόλις λίγους μήνες για να συνταξιοδοτηθούν και προαναγγέλλουν κλιμάκωση του αγώνα τους το επόμενο διάστημα με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.

Οπως δήλωσαν στο Νewsit εκπρόσωποι των εργαζομένων έρχονται νέες δυναμικότερες κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα όμως εγκυμονεί και ο κίνδυνος να υπάρξουν παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και απεργίες και στα ταξι, κάτι που αναμένεται να τινάξει στον αέρα την ομαλή λειτουργία της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες ταξί φαίνεται να έχουν “πλευρίσει” τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν από κοινού απεργίες.

Άλλωστε τη Δευτέρα λήγει το τελεσίγραφο που είχαν δώσει οι ιδιοκτήτες των ταξί στον υπουργό Υποδομών, κ. Ραγκούση, προκειμένουη να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε