Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κλεφτοπόλεμος στα στενά και μάχες στο κέντρο της Αθήνας

Κλεφτοπόλεμος στα στενά και μάχες στο κέντρο της Αθήνας

Κάποιοι από τους διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος ενώ οι κουκουλοφόροι δεν σταμάτησαν να παίζουν πετροπόλεμο με τους αστυνομικούς και καίνε ότι βρουν στο διάβα τους.

Διαλύθηκαν οι κουκουλοφόροι που “έβαλαν φωτιά” σε μία ακόμη ειρινική διαδήλωση υπονομεύοντας το σκοπό της διαδήλωσης. Βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η Αθήνα λίγο πριν τις 8 το βράδυ…

Πετροπόλεμος και χημικά στην Λ.Αμαλίας μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες φυλάκιο στην Αμαλίας αλλά και κατάστημα ρούχων στην Καπνικαρέα. Μικροεντάσεις και στο Μοναστηράκι.

ΩΡΑ 19:02 Τραυματίες στον άγνωστο στρατιώτη

Έκκληση Ηλία Σιώρα να ανοίξουν κι άλλα νοσοκομεία, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση.

Οι άνδρες της αστυνομίας περιφρουρούν την πλατεία Συντάγματος και προσπαθούν να μην αφήσουν τους κουκουλοφόρους να αναμειχθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των επεισοδίων είναι 24 προσαγωγές, 6 συλλήψεις και 6 τραυματίες αστυνομικοί.

ΩΡΑ 18.40 ΜΑΤ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Αστυνομικός τραυματίστηκε από βόμβα μολότοφ στην Φιλλελήνων

ΩΡΑ 17:00 Αυτή την ώρα επικρατεί και πάλι ένταση στην κάτω μερια της πλατείας Συντάγματος. Βομβαρδισμένο τοπίο με τους διαδηλωτές να τρέχουν στους γύρω δρόμους και να πετούν πέτρες και μολότοφ. Το ΠΑΜΕ αποχωρεί από την Βουλή συντεταγμένα κατεβαίνοντας από την Πανεπιστημίου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και κάνουν επιχείρηση “εκκαθάρισης” της πλατείας.

Την ίδια ώρα το ΔΝΤ εκφράζει την ανησυχία του για τα επεισόδια που συμβαίνουν στην Ελλάδα.

ΩΡΑ 16:50 Νέα ένταση στη Φιλελλήνων

Όπως δήλωσε στο Νewsit o Σταύρος Φλέγκας, Συντονιστής των Εθελοντών Γιατρών στο εξωτερικό ιατρείο που έχει στηθεί στο Σύνταγμα “εμείς ήμασταν στην άλλη άκρη της πλατείας και μας φώναξε ο κόσμος οτι υπάρχει βαρύ περιστατικό. Και οταν φτάσαμε στο περιστατικό, ήταν εμφανή τα σημάδια από την πτώση που είχε συμβεί. Προσπαθήσαμε να τον ακινητοποιήσουμε και να τον σταθεροποιήσουμε και μετα σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ προγραμματίσαμε τη μεταφορά του.
 
Ο άνθρωπος δε ξέρω που πάγαινε αλλά αυτο θα πρέπει να το πείτε. Υπάρχει μια καφετέρια στο στέγαστρο της οποίας πάνε και περπατάνε διαδηλωτές. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, εκεί πάνω δεν πρέπει να ανεβαίνει ο κόσμος γιατί θα πέσει κόσμος κάτω και θα σκοτωθεί μόνος του. Ο άνθρωπος που έπεσε δεν είναι νεαρός αλλά κάποιας ηλικίας γύρω στα 55″.

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Φλέγκας…

ΩΡΑ 15.35 Η πλατεία Συντάγματος είναι μοιρασμένη στα δυο. Από την πάνω πλευρά το ΠΑΜΕ και από την κάτω πλευρά αριστεριστές ενώ προς την Σταδίου κινούνται δεκάδες κουκουλοφόροι. Πίσω από τον μεταλλικό φράχτη έχουν μεταφερθεί ελαφρά τραυματίες και σύμφωνα με όσους βρίσκονται στο Σύνταγμα, κανείς δεν θα επιτρεψει σε εκείνους που θέλουν το χάος να αμαυρώσουν την για δεύτερη ημέρα εντυπωσιακή συγκέντρωση.

ΩΡΑ 15.20 Οι μάχες μεταξύ των δυο πλευρών είναι ανελέητες.

ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΤΥΠΟΥΝ ΑΝΕΛΕΗΤΑ

ΩΡΑ 15:15 Το ΠΑΜΕ απομονώνει άτομα και τα παραδίδει στην αστυνομία.

ΩΡΑ 15:10 Μπροστά από την Μεγάλη Βρετανία βρίσκονται συγκεντρωμένοι από την μία μεριά τα μέλη του ΠΑΜΕ και από την άλλη οι κουκουλοφόροι ενώ είναι περικυκλωμένοι από τους άνδρες των ΜΑΤ.

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες διαδηλωτές βρίσκονταν μπροστά από την Βουλή είχαν κατακλύσει τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα χωρίς να έχει ανοίξει ρουθούνι. Όμως λίγο πριν τις τρεις οι κουκουλοφόροι ανέλαβαν να παίξουν το καταστροφικό τους έργο.

Προσπάθησαν να ανέβουν την Γεωργίου αλλά τους απώθησαν τα μέλη του ΠΑΜΕ. Από εκείνη την ώρα μέχρι και τώρα γίνονται μάχες σώμα με σώμα και πέφτουν μολότοφ και πέτρες ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν σοβαρά τραυματία. Σύμφωνα με τους διασώστες του ΕΕΣ ο διαδηλωτής έπεσε από μεγάλο ύψος και φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η ένταση είναι συνεχής και παροτι απωθήθηκαν από τα μέλη του ΠΑΜΕ, οι κουκουλοφόροι επιμένουν να τους ρίχνουν πέτρες αλλά και μολότοφ προσπαθώντας να χαλάσουν το ειρηνικό κλίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαδηλώνω γιατί…

Β.Παπανδρέου: “Θα ψηφίσω το άρθρο 37. Δεν μπορώ να αναλάβω την ευθύνη να μην πάρουμε την 6η δόση” 

Θα πειστεί και η Λούκα; – Ψηφοφορία χωρίς αύριο απόψε στη Βουλή – ‘Ολο το παρασκήνιο

Θεσσαλονίκη: Εμφύλιος μεταξύ διαδηλωτών στη γ.γ. Μακεδονίας-Θράκης – ΒΙΝΤΕΟ

Δεύτερη μέρα συγκεντρώσεων σε ολόκληρη την Κρήτη

Κάτω Αχαΐα: Έφτιαξαν κρεμάλες για… τους βουλευτές

Φθιώτιδα: Κατέλαβαν τα γραφεία της Περιφέρειας στη Λαμία – ΦΩΤΟ

 

Ξάνθη: Έκλεισαν τη ΔΕΗ και βγήκαν στους δρόμους!

Δεύτερη μέρα απεργίας – Όλο το απεργιακό δελτίο

Έκαψαν τον Μπαϊρακτάρη – Δείτε video

Μια μεγαλειώδης συγκέντρωση που κάποιοι της “έβαλαν φωτιά” – Ρημαδιό άφησαν το κέντρο της Αθήνας

Πως ξεκίνησαν την καταστροφική τους δράση οι κουκουλοφόροι

Ρήμαξαν το κέντρο της Αθήνας – Συγκλονιστικές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από την μεγαλειώδη διαδήλωση και τα επεισόδια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ
 
Δείτε πως υποδέχτηκαν οι πολίτες τους απόστρατους στο Σύνταγμα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε