Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Δεύτερη μέρα απεργίας – Όλο το απεργιακό δελτίο

Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μεταφοράς, δεν κυκλοφορούν τα ταξί, δε φεύγουν τα πλοία και τα τρένα… Οι δικηγόροι αποφάσισαν να συνεχίσουν και σήμερα την αποχή τους.

Δεύτερο μέρος σήμερα της πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο πολυνομοσχέδιο, την εργασιακή εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, στην αλλαγή του άρθρου 37 για τις συμβάσεις να κορυφώνονται.

Και σήμερα, η συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποποιηθεί στις 11.00 το πρωί στο Σύνταγμα.
Ξεχωριστό συλλαλήτηριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Την Πέμπτη, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προαναγγείλει περικύκλωση της Βουλής, στην οποία θα συμμετάσχει και το ΚΚΕ.

Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν:

ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

ΟΣΕ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ θα μείνουν και σήμερα ακινητοποιημένοι.
Λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ θα κάνουν στάσεις εργασίας. Δείτε αναλυτικά, εδώ. Και σήμερα, τα δρομολόγια του Μετρό από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο δε θα γίνονται, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ

48ωρη απεργία ξεκινούν τα μέλη της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος, ενώ σε 48ωρη (από 06.00 της 19ης μέχρι 06.00 της 21ης Οκτωβρίου) προχωρά και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ – Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ΑΠΕΡΓΕΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ 48 ΩΡΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους και άρα αποκομιδή απορριμμάτων δε θα γίνεται κανονικά. Υποχρεωτικά οι δήμοι και οι περιφέρειες θα συνεχίσουν την αποκομιδή σε συνεργασία με τους ιδιώτες καθώς η ΠΟΕ – ΟΤΑ συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδας μετά την απόφαση των δικαστηρίων να κρίνουν παράνομες και καταχρηστικές τις επαναλαμβανομενες 48ωρες απεργίες που ειχαν προγραμματίσει, έκαναν 24ωρες απεργίες  τη Δευτέρα  και την Τρίτη  ενώ συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι γιατροί του Ιδρύματος έχουν εξαγγείλει επίσης 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για όλη την εβδομάδα. Τα έκτακτα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας. Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), η απεργία γίνεται με αίτημα να εξαιρεθούν οι γιατροί του ΙΚΑ και του ΕΣΥ από το μέτρο της εφεδρείας και την κατάργηση οργανικών θέσεων.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Δεκαήμερη απεργία κήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Οικονομικών (ΟΣΥΟ), εκφράζοντας την αντίθεσή της στις ρυθμίσεις για το ενιαίο μισθολόγιο, τις καταργήσεις υπηρεσιών και τα σχέδια για την εργασιακή εφεδρεία. Μέλη της ΟΣΥΟ είναι, μεταξύ άλλων, οι σύλλογοι υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, του ΟΔΔΥ, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι εργαζόμενοι έκαναν χθες πορεία από την πλατεία Κοραή προς το Υπ.Οικονομικών και τη Βουλή.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι ομοσπονδίες εφοριακών θα πραγματοποιήσουν δύο 48ωρες απεργίες, από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου.
Αντιδρούν στην εφεδρεία και στο ενιαίοι μισθολόγιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΤΟ ΔΣ του ΣΥΕΣ αποφάσισε την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων για όλη την εβδομάδα αντιδρώντας σε ενιαίο μισθολόγιο και εφεδρεία.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Μετέχουν στη 48ωρη πανελλαδική απεργία. Οι δικαστικοί υπάλληλοι πραγματοποιούν καθημερινά από τις 7.00 εώς τις 10.00 το πρωί καταλήψεις όλων των Δικαστικών Μεγάρων ενώ τα δικαστήρια θα διακόπτουν τις συνεδριάσεις τους μεταξύ 12:00 και 15:00. Επίσης στην Αθήνα θα γίνουν αιφνιδιαστικές καταλήψεις και άλλων κτιρίων. 48ωρη απεργία θα γίνει την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με περιφρούρηση των Δικαστικών Μεγάρων.

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΜΕ

Οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν από το περασμένο Σάββατο. Την Τρίτη αποφασίστηκε να συνεχίσουν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Απεργούν ακόμη όσοι δημοσιογράφοι εργάζονται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους Δημοτικούς Ραδιοφωνικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Χθες Τρίτη οι δημοσιογράφοι όλων των μέσων, ιδιωτικών και δημοσίων είχαν 24ωρη απεργία ενώ πραγματοποίησαν πορεία από την ΕΣΗΕΑ στην Ακαδημίας προς τη Βουλή.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΕ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Τα πανεπιστήμια της χώρας συνεπώς δεν θα λειτουργήσουν ούτε σήμερα Πέμπτη. Το ίδιο ισχύει και για τους καθηγητές και τους δασκάλους σε όλα τα σχολεία της χώρας. Κανονικά όμως θα λειτουργήσουν τα ιδιωτικά σχολεία την Τετάρτη

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ

Κλειστές θα είναι οι τράπεζες καθώς οι τραπεζικοί υπάλληλοι ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ.

Στην ΑΤΕ, οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν ήδη, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει να κάνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εώς το τέλος της εβδομάδας.

ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΤΑΞΙ
48ωρη απεργία έχουν προκηρύξει και οι ιδιοκτήτες ταξί όλης της Ελλάδας καθώς το νομοσχέδιο για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους δεν τους βρίσκει σύμφωνους και ζητούν την επαναφορά των ρυθμίσεων Ρέππα.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία διαμαρτύρονται για το μέτρο της εφεδρείας και το ενιαίο μισθολόγιο.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ – ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19, ΠΕΜΠΤΗ 20 ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αλλά έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου.

Κατά την διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης δεν θα πραγματοποιηθούν:
1) Επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων. 2) Επισκεπτήρια δικηγόρων. 3) Παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ την Τετάρτη και την Πέμπτη

Και οι δικαστές στο χορό των κινητοποιήσεων

Απεργίες αρχίζουν και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε