Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλειστό το Σύνταγμα από φοιτητές για το Σχέδιο Αθηνά

Κλειστό το Σύνταγμα από φοιτητές για το Σχέδιο Αθηνά

Το τελικό σχέδιο “Αθηνά” παρουσιάζει σήμερα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Αυτή την ώρα φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι κάνουν πορεία στην Βουλή.

Κλειστοι αυτή την ώρα οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα καθώς περισσοτεροι απο 1500 φοιτητές πραγματοποιούν συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο Αθηνά το οποίο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη χώρα.

Την παράσταση έκλεψαν οι φοιτητές και οι καθηγητές του ΤΕΙ Μεσολογγίου οι οποίοι απλώσαν ένα τεράστιο μαύρο πανό στην Αμαλία στο οποίο γράφουν “Ελέυθεροι Πολιορκημένοι”.

Οι φοιτητές του Μεσολογγίου ήρθαν στην Αθήνα έχοντας μαζί τους και τη σημαία της επανάστασης του 21.

Στο πλευρό των φοιτητών και ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς.

Όπως είχε ήδη προαναγγείλει ο υπουργός, η μείωση των εισακτέων που προκύπτει λόγω της συγχώνευσης των τμημάτων και σχολών δεν ξεπερνά το 4%.

Έτσι, προβλέπεται να εισαχθούν στις σχολές και τα τμήματα του νέου χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης 49.675 νέοι φοιτητές, αντί των 51.485 που είχαν εισαχθεί πέρυσι από τη γενική σειρά του 90%, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι στρατιωτικές και εκκλησιαστικές σχολές, καθώς και οι σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Όσον αφορά στα τμήματα, μειώνονται κατά 384, από τα οποία τα 250 στα πανεπιστήμια και 134 στα ΤΕΙ, ενώ προβλέπεται μεταβατική περίοδος λειτουργίας για 28 τμήματα.

Πάντως, οι αντιδράσεις των φοιτητών συνεχίζονται και σήμερα. Έτσι, ενώ θα παρουσιάζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο από τον υπουργό Παιδείας, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει για το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το τελικό σχέδιο “Αθηνά” του υπουργείου Παιδείας – Με συλλαλητήριο στο κέντρο απαντούν οι φοιτητές

Φοιτητές στα Προπύλαια: “Όχι στο σχέδιο Αθηνά” – Αύριο νέο συλλαλητήριο

Όλες οι τελευταίες αλλαγές στο σχέδιο Αθηνά για ΑΕΙ και ΤΕΙ – Κατατίθεται στην Βουλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε