Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Εργατική Πρωτομαγιά 2015: Μεγάλη πορεία αλλά όχι όπως πέρυσι – ΦΩΤΟ

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Το κέντρο της Αθήνας ήταν για ώρες …. απαγορευμένο στα αυτοκίνητα καθώς πολλοί οι δρόμοι ήταν κλειστοί λόγω των συγκεντρώσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων για τον εορτασμό της Εργατικής

Πρωτομαγιάς

.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε νωρίτερα συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Οι «κόκκινες» γραμμές της κυβέρνησης παραμένουν βαθιά «κόκκινες», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Ο κόσμος της εργασίας υπέστη μεγάλη ζημιά τα τελευταία 5 χρόνια, συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι σήμερα η κυβέρνηση δίνει μια μεγάλη μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα και τον κατώτατο μισθό. Αυτός ο αγώνας είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά, ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και υπογράμμισε ότι «αυτά που υποσχεθήκαμε τα τηρούμε».

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος
Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης





Η εικόνα του κέντρου της Αθήνας λίγο πριν την έναρξη των συγκεντρώσεων είναι χαρακτηριστικοί… Μπλόκο της τροχαίας παντού και άδειοι δρόμοι


Το εργατικό κίνημα πάντως για ακόμη μια φορά εμφανίζεται διασπασμένο με τα συνδικάτα να πραγματοποιούν χωριστές συγκεντρώσεις. Το ΠΑΜΕ πάντως κατάφερε να “κατεβάσει” στο Σύνταγμα χιλιάδες κόσμου.

ΠΩΣ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο στα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr. Σε ηλεκτρικό, μετρό και τραμ, οι εργαζόμενοι συμμετέχουν με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί. Τα λεωφορεία θα κινηθούν, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με αποτέλεσμα τα πλοία όλων των κατηγοριών να μείνουν δεμένα στα λιμάνια της χώρας. 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε