Ελλάδα

Κορονοϊός: 2.098 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα (24/10)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, 2.098 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων
10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 30, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.628 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 365 (61.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 321 (87.95%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (12.05%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.282 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 253 (ημερήσια μεταβολή +5.86%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 226 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 716.358 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 145 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.164 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βαθιά οδύνη στην κηδεία του Παρασκευά Άντζα στη Δράμα - Τζόρτζεβιτς, Τοροσίδης, Αβραάμ, Γεωργάτος και Καστίγιο αποχαιρετούν τον φίλο και συμπαίκτη τους
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συμπαίκτες λένε το τελευταίο αντίο στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή που «έφυγε» στα 49 του
Κηδεία Παρασκευά Άντζα
Στη φυλακή η 25χρονη μητέρα της 3χρονης που κακοποιήθηκε στο Ηράκλειο - Υποστήριξε ότι είπε ψέματα γιατί φοβήθηκε μην της πάρουν τα παιδιά
Της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 600 ευρώ χωρίς αναστολή στην έφεση, ενώ ο τραυματισμός της 3χρονης ερευνάται ως απόπειρα ανθρωποκτονίας
Η 25χρονη μητέρα της 3χρονης