Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – Νίκος Καπραβέλος: Ο επόμενος ασθενής θα διασωληνωθεί στο πάρκινγκ του νοσοκομείου

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 16χρονη με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Παπανικολάου»
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη στα νοσοκομεία λόγω κορονοϊού, με τον Νίκο Καπραβέλο να επισημαίνει ότι «επόμενος ασθενής στο Παπανικολάου θα διασωληνωθεί στο διάδρομο και ο επόμενος στο parking του νοσοκομείου».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, τόνισε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας με τον κορονοϊό δεν επιτρέπει εφησυχασμό και θα πρέπει να περιορίσουμε ξανά τις ανθρώπινες δραστηριότητες για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά πως αυτό που τον νοιάζει είναι πώς θα μεταφραστεί αυτό το… «τσουνάμι» κρουσμάτων σε νοσηρότητα, αφού και τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι για τον κ. Καπραβέλο «παροδικά που συγκαλύπτουν αυτή τη στιγμή την κατάσταση. Θα υπάρξει μια ανακοπή στην πανδημία αλλά θα βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο με την επόμενη μετάλλαξη».

«Να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθούν οι εμβολιασμοί»

Σχολιάζοντας το θέμα των υποχρεωτικών εμβολιασμών, ο κ. Καπραβέλος ανέφερε πως «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μας σώσει» και επισήμανε ότι η επέκταση θα μπορούσε να γίνει και ηλικιακά αλλά και σε κατηγορίες, καθώς άλλες χώρες δεν ανησυχούν τόσο από νέο κύμα πανδημίας επειδή έχουν δημιουργήσει το μαξιλάρι της τρίτης δόσης.

«Το να κλείσουμε τα σχολεία και την οικονομία είναι παράπλευρες απώλειες», πρόσθεσε και κατέληξε πως «πρέπει να μπούμε στην τρίτη δόση και να επεκταθεί ο εμβολιασμός».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις