Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Koυκάκι: Ένταση, χημικά και κρότου λάμψης σε επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων

Koυκάκι: Ένταση, χημικά και κρότου λάμψης σε επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων

Τριπλή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Κουκάκι για εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων.
Χημικά και κρότου λάμψης όταν οι καταληψίες αρνήθηκαν να βγουν από τα σπίτια.
Πέταξαν από πυροσβεστήρες μέχρι έπιπλα στους αστυνομικούς.
“Θα πεθάνουμε εδώ” ακούγεται κάποιος να φωνάζει.
Με τροχό έκοψαν λουκέτα και πόρτες για να μπουν στα κτίρια.
Στη ΓΑΔΑ οι προσαχθέντες.

Ένταση, χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πετροπόλεμος. Αυτή είναι η κατάσταση επικράτησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης (18.12.2019) στο Κουκάκι, όπου έγινε τριπλή επιχείρηση της αστυνομίας για εκκένωση κτηρίων υπό κατάληψη.

Ισχυρές αστυνομικές της ΟΠΚΕ, της ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ και της αστυνομίας βρέθηκαν πριν καλά καλά ξημερώσει, πριν από τις 06:00 το πρωί, στις οδούς Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Άρβαλη στο Κουκάκι, όπου βρίσκονται τα υπό κατάληψη κτίρια.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ στην επιχείρηση λαμβάνει μέρος κι ένα από τα drones της ΕΛ.ΑΣ.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, οι καταληψίες πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ό,τι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν. “Θα πεθάνουμε εδώ” ακούγεται κάποιος να φωνάζει τη στιγμή της έντασης.

Τότε, κι εκείνοι δεν δίστασαν σε κατοικημένη περιοχή να ρίξουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικών, αναστατώνοντας τους κατοίκους.

Δείτε τη στιγμή της έντασης

Στην οδό Ματρόζου, οι καταληψίες ανέβηκαν στην ταράτσα και πέταξαν πέτρες και καπνογόνα στους αστυνομικούς, οι οποίοι και απάντησαν να κρότου λάμψης. Ανάλογη η κατάσταση και στο κτίριο της οδού Παναιτωλίου, όπου οι καταληψίες φώναξαν και συνθήματα.

Οι αστυνομικοί έκοψαν με τροχούς τα λουκέτα με τα οποία ήταν κλειδωμένες οι πόρτες των υπό κατάληψη κτιρίων.

Μετά από ώρες έντασης στο Κουκάκι, περίπου στις 07:30 το πρωί, αστυνομικοί κατάφεραν να ανέβουν στην ταράτσα του υπό κατάληψη κτιρίου στην οδό Ματρόζου και να συλλάβουν καταληψίες. Έκαναν και έρευνες για το ενδεχόμενο κάποιοι από τους καταληψίες να διέφυγαν, πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα στα παρακείμενα κτίρια. Πλέον, έχουν μπει και στα τρία κτίρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί και στο κτίριο της οδού Αρβάλη δύο άτομα τα οποία, όμως, δεν προέβαλαν αντίσταση.

Οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Οι επιχειρήσεις, όμως, δεν ξεκίνησαν από τα Εξάρχεια, αλλά… περιφερειακά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις