Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στους δρόμους – Δείτε ποιοι δρόμοι έχουν “μπλοκάρει”

Αδιάβατοι οι περισσότεροι δρόμοι, ενώ “ανάσανε” εδώ και λίγη ώρα η Αττική Οδός και το ποτάμι άρχισε το “έμφραγμα” στους κεντρικούς δρόμους. Οι τρεις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Πειραιά κάνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα…
 

Από τις 10:00 έχει αρχίσει η συγκέντρωση των εργαζομένων στην καθαριότητα στην πλατεία Κοτζιά και οι γύρω δρόμοι έχουν γίνει… πάρκινγκ.

ΩΡΑ 10:25 Πλατεία Κοτζιά. ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Χωρίς ΜΜΜ και με τα λεωφορεία μόνο να κυκλοφορούν οι Αθηναίοι πήραν τα Ι.Χ. και ήδη από το πρωί οι κεντρικές αρτηρίες έχουν “φρακάρει”

Η εικόνα στη λεωφόρο Κηφισίας μένει η ίδια από τις 07:00 το πρωί. Η λεωφόρος έχει φρακάρει και στην άνοδο και στην κάθοδο

Αυξημένη είναι και στην Αλεξάνδρας, αλλά και την Πατησίων προς Αθήνα . Πρόβλημα υπάρχει και στην Κατεχάκη, όπως και στη Μεσογείων, ενώ πολύ αυξημένη είναι η κίνηση και στη Συγγρού αλλά και την άνοδο της Βουλιαγμένης.

Αδιάβατη η Κατεχάκη, πρόβλημα και στη Μεσογείων από το “Πεντάγωνο” και κάτω

Ίδια η εικόνα και στην Πειραιώς κοντά στην Ομόνοια. Αυξημένη είναι η κίνηση τόσο στη Γρηγορίου Λαμπράκη, όσο και στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο κέντρο Αθήνας και Πειραιά αναμένονται άλλες δύο συγκεντρώσεις. Στις 12:00 το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Κοτζιά με πορεία προς τη Βουλή, και στις 12:30 η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, καθηγητών και μαθητών στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Μόνο με λεωφορεία και Προαστιακό

Σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, πλην εκείνων στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα καθ’ όλο το 24ωρο θα παραμείνουν και τα τρία Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Τραμ, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό), καθώς και τα τρόλεϊ. Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, ο Προαστιακός και ο ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν, όπως ανακοίνωσαν, σταθερή χρηματοδότηση των φορέων, την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, άρση των υποχρεωτικών μετατάξεων, δίκαιο ασφαλιστικό καθεστώς και διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε