Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κυριακή ανοιχτά καταστήματα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Κυριακή ανοιχτά καταστήματα: Τι πρέπει να γνωρίζετε

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αντιδρούν έμποροι και εμπορουπάλληλοι στο σχέδιο για την απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Για σήμερα Κυριακή 7 Μαΐου, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κήρυξαν καθολικό και πανελλαδικό κλείσιμο καταστημάτων. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους : «η επαναφορά του ζητήματος της Κυριακής είναι πρωτοβουλία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων του εσωτερικού, με τους δανειστές στην πραγματικότητα να διαμεσολαβούν το αίτημα μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, αλυσίδων, εμπορικών κέντρων και malls».

Με ομόφωνη απόφαση η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε τη συμμετοχή της στο κλείσιμο των καταστημάτων αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές το χρόνο, και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου.

Η ΕΣΕΕ από την πλευρά της σε επιστολή προς τον πρωθυπουργός σημειώνει ότι » ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό μάς προκαλεί το γεγονός ότι, η προσεκτική μελέτη των φερομένων ως συμφωνηθέντων επικεντρώνει φωτογραφικά στην αποκαθήλωση της κυριακάτικης αργίας στις παραθαλάσσιες περιοχές από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη την παραθαλάσσια ζώνη της Θεσσαλονίκης και στα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» και «Μακεδονία» και τις επιχειρήσεις πέριξ αυτών.

Οι περιοχές αυτές, θα χαρακτηριστούν ως δήθεν «τουριστικές», κατά παραβίαση της κοινής λογικής και κατά παράβαση της εθνικής νομοθεσίας, η οποία δεν περιλαμβάνει ασφαλή διαδικασία και κριτήρια καθορισμού μίας περιοχής ως τουριστικής».

Τοπικές απεργιακές συγκεντρώσεις από τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και τα Εργατικά Κέντρα έχουν προγραμματιστεί για σήμερα ενώ η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής της, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία και προσκαλεί σε  απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 π.μ στην αρχή της οδού Ερμού Σύνταγμα). Το ΠΑΜΕ καλεί από την πλευρά του σε συγκέντρωση 10 πμ στην πλατεία Μοναστηρακίου ενώ για τον Πειραιά οι συγκεντρώσεις είναι 11 π.μ στην πλατεία Κοραή και στο Εμπορικό Τρίγωνο της οδού Πειραιώς.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε