Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Με αργούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ το πρώτο κύμα επιστροφής

ΦΩΤΟ NEWSIT

Χαμηλές ταχύτητες αλλά χωρίς προβλήματα και στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα έγινε το πρώτο μέρος της επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα. Αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πρωτομαγιά.

Με… σηκωμένες τις μπάρες έγινε το μεγαλύτερο μέρος της επιστροφής στην εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος των Αφιδνών, καθώς το κίνημα «Δεν Πληρώνω» άνοιξε τα διόδια και αποχώρησε από εκεί περίπου στις 20:05. Η κίνηση ήταν αυξημένη, αλλά χωρίς να παρατηρούνται σοβαρά προβλήματα.
ΩΡΑ 17:57 Διόδια Αφιδνών, η διέλευση ελεύθερη λόγω... "Δεν Πληρώνω"
Ανοιχτά από τους «Δεν Πληρώνω» και τα διόδια της Κορίνθου, επίσης μέχρι τις 20:00. Αυξημένη, αλλά χωρίς προβλήματα, η κίνηση σύμφωνα με την Τροχαία.
ΩΡΑ 18:14 Ουρά ενός χιλιομέτρου στα διόδια των Θερμοπυλών
Στην Κορίνθου-Πατρών, στο ρεύμα προς Αθήνα από το 151ο έως το 153ο χιλιόμετρο στο ύψος της Ακράτας και από το 142ο έως το 145ο χιλιόμετρο, στο Δερβένι, διεξάγονται έργα και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτηρίους.
ΩΡΑ 18:17 Διόδια Κορίνθου
Το θετικό για όσους επιστρέφουν είναι οι καλές καιρικές συνθήκες. Διαβάστε εδώ όλη την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες.

Η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα πάντως αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τροχαίας, να ολοκληρωθεί την Κυριακή, 1η Μαΐου, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα θελήσουν να… παρατείνουν κατά μια εβδομάδα την επιστροφή τους στην καθημερινότητα.

Ώρες αιχμής για την κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα θα είναι από τις 10:00 το πρωί ως τα μεσάνυχτα. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών στο ρεύμα εισόδου σε τμήματα της Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Κορίνθου – Αθηνών, στη Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Αθηνών, στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας – Σχηματαρίου.

Η Τροχαία έχει λάβει μέτρα και σε σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη επιβατική κίνηση αυτές τις ημέρες, όπως στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, του ΟΣΕ, στα λιμάνια και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 και 28 Απριλίου η εθνική οδός στο ύψος των Τεμπών θα παραμείνει κλειστή προκειμένου να γίνουν έργα εκβραχισμού. Η κυκλοφορία τις μέρες αυτές θα γίνεται από παρακαμπτήριους.

Η πασχαλινή έξοδος, πάντως, ήταν ελαφρά μειωμένη φέτος, σε σχέση με πέρυσι. Από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα πέρασαν 840.000 αυτοκίνητα.

Αντίθετα, αυξήθηκαν εκείνοι που επέλεξαν να περάσουν τις άγιες μέρες σε νησί. Από το λιμάνι του Πειραιά τις τελευταίες τέσσερις ημέρες αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος, σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμενικού, κατά 25% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε και ο αριθμός των οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΣΑ την Δευτέρα του Πάσχα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα πραγματοποιούν δρομολόγια βασισμένα σε πρόγραμμα Kυριακής.

Οι συρμοί του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου στο τμήμα της γραμμής Μοναστηράκι – Πειραιάς θα κάνουν δρομολόγια ανά 15 λεπτά και στο τμήμα της γραμμής Αττική – Κηφισιά ανά 13 λεπτά.

Στο Τραμ η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι ανά 25 λεπτά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε