Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Μέσα στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο λίγες ώρες μετά την απόδρασή της

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Μέσα στο δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο λίγες ώρες μετά την απόδρασή της

– Δείτε πως είναι η πόρτα του δωματίου της Βίκυς Σταμάτη
– Τα αποκόμματα των εφημερίδων και τα δημοσιεύματα που είχε κολλήσει στους τοίχους
– Δείτε το βίντεο που τραβήχτηκε λίγο μετά την απόδραση της συζύγου του Ακη Τσοχατζόπουλου από το Δρομοκαΐτειο
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Το Newsit σας παρουσιάζει ένα βίντεο – ντοκουμέντο μέσα από το Δρομοκαΐτειο, και συγκεκριμένα από τους χώρους στους οποίους ζούσε και κινείτο η Βίκυ Σταμάτη τους τελευταίους μήνες. Δείτε την βεράντα του δωματίου στο οποίο ζούσε η Βίκυ Σταμάτη με τις σιδερόφρακτες μπαλκονόπορτες και τις σιδεριές που υποτίθεται θα την απέτρεπαν να αποδράσει.

Στο εσωτερικό του ψυχιατρείου και συγκεκριμένα έξω από το δωμάτιο της Βίκυς Σταμάτη υπάρχει μια λευκή πολυθρόνα και οι τοίχοι αλλά και η πόρτα του δωματίου είναι γεμάτοι από δημοσιεύματα για την ίδια αλλά και τις σκέψεις της τις οποίες έγραφε όπως φαίνεται τις ατέλειωτες ώρες της μοναξιάς που περνούσε μακριά από το παιδί της.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Άφαντη η Βίκυ Σταμάτη παρά την έκκληση Τσοχατζόπουλου να παραδοθεί – Πήραν το παιδί κι έφυγαν άρον άρον από το Ζέλι οι γονείς της

Εξαφανισμένη από προσώπου γης παραμένει η Βίκυ Σταμάτη, που απέδρασε από το Δρομοκραΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο όπου κρατούνταν φρουρούμενη από τον Δεκέμβριο του 2013.

Την ώρα που ο σάλος για την απόδραση της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν έχει κοπάσει, “κυκλοφόρησαν” οι φήμες πως εκτός από την ίδια τη Βίκυ Σταμάτη έχει εξαφανιστεί και ο 7,5 ετών γιος της από το σπίτι των γονιών της, στο χωριό Ζέλι Φθιώτιδας.

Το πατρικό της Βίκυς Σταμάτη ήταν το πρώτο μέρος που έψαξε η αστυνομία μόλις έγινε αντιληπτό πως εκείνη είχε εξαφανιστεί. Η μητέρα της, σε δηλώσεις της δεν έκρυψε την αγωνία της για την κόρη της, λέγοντας ότι όταν το βράδυ της Τετάρτης μίλησαν για τελευταία φορά στο τηλέφωνο, ήταν πολύ αναστατωμένη εξαιτίας της νέας απόρριψης της αίτησης αποφυλάκισης.

Η πραγματικότητα είναι πως ο γιος του Άκη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη όντως δεν βρίσκεται στο Ζέλι. Βρίσκεται σε σπίτι συγγενών, όπου το «φυγάδευσαν» ο παππούς και η γιαγιά του για να το προστατεύσουν.

Το παιδί είχε πάει στο χωριό το θείος του και αδερφός της Βίκυς Σταμάτης πριν από μερικές μέρες, ώστε να περάσει εκεί τις μέρες του Πάσχα. Όπως η οικογένεια της Βίκυς Σταμάτη έμαθε για την απόδρασή της και αφού έφτασαν στο Ζέλι οι πρώτοι δημοσιογράφοι, ο Παναγιώτης Σταμάτης, όπως είπε στο NewsIt συμβούλευσε τους γονείς του να αναζητήσουν… καταφύγιο σε συγγενικό σπίτι κυρίως για να προστατεύσουν το παιδί από το να πληροφορηθεί το οτιδήποτε.

Έτσι αποφάσισαν να φύγουν από το χωριό και να πάνε σε συγγενικό σπίτι.

Η δραματική έκκληση του Άκη: ΒΙΚΥ!

Να γυρίσει στο Δρομοκαΐτειο γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να ξαναδεί το παιδί τους ζήτησε από τη σύζυγό του ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο πρώην υπουργός, που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, μέσω των δικηγόρων του έστειλε δραματικό μήνυμα στη σύζυγο του! Μάλιστα, η δήλωση του Άκη Τσοχατζόπουλου ξεκινά με το όνομα της Βίκυς Σταμάτη γραμμένο στα κεφαλαία, σαν να τη φωνάζει…

«B I K Υ…!
Όπου να είσαι, σου λέω, χωρίς να αγνοώ τις ευθύνες αυτών που σε οδήγησαν εχθές εδώ, ότι ο καλός δρόμος για να σμίξεις άμεσα με το παιδί μας και την οικογένειά σου, είναι να βρεθείς σύντομα στην φροντίδα των γιατρών και των νοσηλευτών, εκείνων που τον τελευταίο χρόνο στο ίδρυμα σε στήριξαν και σε αγάπησαν.
ΥΨΩΝΩ φωνή στο κράτος δικαίου, στη δικαιοσύνη, στην προστασία των δικαιωμάτων κάθε πολίτη, για την σωτηρία και την επιστροφή της, υγιής, στο παιδί της, της Βασιλικής Τσοχατζοπούλου- Σταμάτη
».

Είχε συνεργό;

Ούτε 24 ώρες μετά τη νέα απόρριψη της αίτησής της για αποφυλάκιση, η Βίκυ Σταμάτη εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο. Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν, πως το λουκέτο με το οποίο ήταν κλειδωμένη η μπαλκονόπορτα του δωματίου της, βρέθηκε σπασμένο.

Αργότερα όμως, τα δεδομένα ανατράπηκαν! Το λουκέτο δεν βρισκόταν από τη μέσα πλευρά της πόρτας αλλά έξω και δεν βρέθηκε σπασμένο αλλά ξεκλείδωτο, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν αποκλείεται στην απόδρασή της, η Βίκυ Σταμάτη να είχε συνεργό!

Εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτός να είναι ένας από τους τρόφιμους του ψυχιατρείου, ενώ ερευνήθηκε κι ένας πρώην τρόφιμος του ψυχιατρείου, ο οποίος βγήκε από το νοσοκομείο πριν από μερικές μέρες και με την οποίο η Σταμάτη έκανε παρέα. Η αστυνομία τον αναζήτησε στο σπίτι του για να μάθει αν ξέρει κάτι για την εξαφάνισή της.

Η Βίκυ Σταμάτη φεύγοντας από το νοσοκομείο πήρε μαζί της ρούχα κι ένα κινητό, ενώ άφησε και ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφέρει ότι είναι άδικη η παράταση της κράτησής της, πως μια μητέρα πρέπει να είναι κοντά στο παιδί της

Ξεγέλασε τους φρουρούς

Ο τελευταίος έλεγχος από τους φρουρούς των φυλακών Κορυδαλλού (ήταν πάντα δυο έξω από το δωμάτιό της) έγινε στη 01:30 το βράδυ. Ο φρουρός είπε πως η κρατούμενη ήταν ξαπλωμένη στο κρεββάτι της. Όμως φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη είχε βάλει μαξιλάρια στο κρεββάτι της και τους ξεγέλασε, κάνοντας τους να πιστεύουν πως κοιμόταν.

Όταν περίπου στις 05:45 τα ξημερώματα ένας από τους δυο φρουρούς, μια γυναίκα κι ένας άνδρας είχαν βάρδια χθες, μπήκε στο δωμάτιό της, διαπίστωσε πως είχε δραπετεύσει. Βρήκε όμως μια ιδιόχειρη επιστολή, στην οποία αναφέρει πως η κράτησή της είναι άδικη, οι συνθήκες κράτησης κακές και πως στερείται το παιδί της.

Μπαλάκι οι ευθύνες

Ακόμη ένα μεγάλο θέμα είναι το ποιος ευθύνεται για το γεγονός πως η Βίκυ Σταμάτη κατάφερε, αν και φρουρούμενη, να δραπετεύσει. Ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, δήλωσε στο NewsIt ότι τα κλειδιά ήταν στα χέρια των σωφρονιστικών.

Την ευθύνη για τη φύλαξή της, αφού ήταν κρατούμενη, την είχαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Γι’ αυτό και η αστυνομία βοηθά στις έρευνες.

Ο πρόεδρος των εξωτερικών φρουρών του Κορυδαλλού, Θανάσης Τοτολίδης που βρέθηκε στο Δρομοκαΐτειο αρνήθηκε ότι η ευθύνη βαραίνει τους σωφρονιστικούς. «Την εποπτεία των κλειδιών και των λουκέτων την έχει η κλινική. Η περιμετρική ασφάλεια του νοσοκομείου έχει κενά».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsit.gr newsroom
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ, ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ, ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε