Τρίτη, 7 Μαΐ
21oC Αθήνα

Μετρητά τέλος – Γέμισε η αγορά ακάλυπτες επιταγές

655 εκατομμύρια ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2011.

Ταφόπλακα στις εμπορικές συναλλαγές έβαλαν οι ακάλυπτες επιταγές με τις οποίες έχει γεμίσει η αγορά τον τελευταίο καιρό.
Η έλλειψη ρευστότητας έχει πλέον παγιωθεί και όλη η αγορά κινείται με μεταχρονολογημένες επιταγές. Το πρόβλημα όμως είναι οι ακάλυπτες επιταγές οι οποίες όλο και αυξάνουν.

O εισαγωγέας κ. Τσαμπαρλής με ακάλυπτες επιταγές στα χέρια του

Όπως δήλωσε στο Νewsit o εισαγωγέας Αλέξανδρος Τσαμπαρλής “μόνο εγώ έχω στα χέρια μου ακάλυπτες επιταγές 40.000 ευρώ. Και εγώ είμαι και απο τους τυχερούς, υπάρχουν συνάδελφοι με μεγαλύτερα ποσά. Το πρόβλημα είναι τεράστιο”.

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτει στο Νewsit o πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Βασίλης Κορκίδης “οι μεταχρονολογημένες επιταγές που κυκλοφορούν στην αγορά κάνουν έναν τζίρο 408 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι είναι 1,7% του ΑΕΠ. Όμως από αυτο το τεράστιο ποσό έχουμε σφραγισμένες επιταγές το πρώτο τετράμηνο του 2011, 655 εκατομμύρια ευρώ. Τι σημαίνει ακάλυπτη επιταγή; Σημαίνει ότι εάν σφραγίσουν επιταγή ενός ελεύθερου επαγγελματία δεν μπορεί να ξαναβγεί στην τραπεζική αγορά. Μπαίνει στη μαύρη λίστα του Τειρεσία, δηλαδή οικονομικά καταστρέφεται “.

Ακούστε εδώ τη δήλωση του κ.Κορκίδη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Ακάλυπτες επιταγές 324.000 ευρώ γέμισε η αγορά των Σερρών

“Παράγοντες του Πανιωνίου έτρωγαν λεφτά από τους παίκτες και τους έδιναν “πέτσινες” επιταγές”
Στα 517 εκατ.ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε