Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ομαλή η κατάσταση στο λιμάνι – Ταλαιπωρήθηκαν χιλιάδες επιβάτες

Οι επιβάτες παίρνουν το δρόμο για τους προορισμούς τους ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία ΦΩΤΟ NEWSIT
Οι επιβάτες παίρνουν το δρόμο για τους προορισμούς τους ύστερα από πολύωρη ταλαιπωρία ΦΩΤΟ NEWSIT

Κανονικά πλέον τα δρομολόγια. Ταλαιπωρία νωρίτερα για χιλιάδες ταξιδιώτες, ακυρώθηκαν δεκάδες δρομολόγια.  Επίδειξη πυγμής από το ΠΑΜΕ, θεατές ΜΑΤ και Λιμενικό.

Επίδειξη πυγμής από το ΠΑΜΕ που κατάφερε να κάνει άνω-κάτω το λιμάνι, να ματαιώσει δρομολόγια, να μην επιτρέψει τον απόπλου των πλοίων.

Περίπου στις 21:00 το βράδυ της Τρίτης, τα μέλη του ΠΑΜΕ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το λιμάνι και θα βάλουν τέλος στην ομηρεία χιλιάδων επιβατών. Βέβαια, χιλιάδες είχαν ήδη ταλαιπωρηθεί από τις ματαιώσεις δρομολογίων ή γιατί δε μπόρεσαν να επιβιβαστούν στα πλοία που αναχώρησαν το πρωί.

Κανονικά γίνονται τα δρομολόγια από τις 23:30 χθες βράδυ.
 
Το Λισσός για Χίο και Μυτιλήνη, το Ελυρος για τα Χανιά, το Νήσος Μύκονος και το Φαιστός Παλλάς ετοιμάζονται για τον απόπλου τους. Τα μεσάνυχτα θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά το Super Fast 12, το Blue Star Νάξος που επρόκειτο 
να αναχωρήσει στις 17:30, το Blue Star 1 που ήταν προγραμματισμένο να φύγει στις 19:00.

Επιτέλους, επιβίβαση! ΦΩΤΟ NEWSIT

Το Blue Horizon το οποίο ήταν να αναχωρήσει στις 14.45 για τα Χανιά θα φύγει την ίδια ώρα αλλά σήμερα Τετάρτη!

Το Αδαμάντιος Κοραής που ήταν ν’ αναχωρήσει στις 14.30 για Κυκλάδες έφυγε τελίκά στις 7.30 σήμερα το πρωί.
Το πρωί θα φύγουν επίσης τα Highspeed 4 και 5. 

Ακυρώθηκε το δρομολόγιο του Νήσος Χίος που ήταν προγραμματισμένο ν’ αναχωρήσει στις 12.30 για Χίο και Μυτιλήνη.  Η εταιρεία ανακοίνωσε οτι επιστρέφει στους επιβάτες το αντίτιμο του εισιτηρίου. 

Τα πρωινά πλοία μπορεί να έφυγαν για τον προορισμό τους αλλά χωρίς τους περισσότερους επιβάτες οι οποίοι έμειναν έξω από το λιμάνι του Πειραιά κοιτάζοντας τα πλοία να φεύγουν χωρίς εκείνους. Αιτία η ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν κάνει από τα ξημέρωματα μέλη του ΠΑΜΕ εμποδίζοντας την είσοδο οποιουδήποτε στο λιμάνι.
Το πολύ 20 άτομα μέλη του ΠΑΜΕ εμπόδισαν τον απόπλου και του Blue Star Naxos ΦΩΤΟ NEWSIT

Από το μεσημέρι και μετά τα δρομολόγια είτε ακυρώθηκαν είτε άλλαξαν ώρα καθώς οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ στέκονταν μπροστά στους ανεβασμένους καταπέλτες και δεν άφηναν να γίνει το παραμικρό.


Δεν αναχώρησε τελικά το Νήσος Χίος ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟ ΠΡΩΙ

Λίγο πριν τις 9 έδεσε στο λιμάνι από την Αιγινα το ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ. Μόλις ολοκληρώθηκε η αποβίβαση οι απεργοί κατέλαβαν τον καταπέλτη.

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΛΛΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Επιβάτες έξω από την πύλη δεν γνωρίζουν ακόμα τι θα γίνει... ΦΩΤΟ NEWSIT
ΩΡΑ 07.30 Το Spreed Runner καταφέρνει να λύσει κάβους και να αναχωρήσει ΦΩΤΟ NEWSIT
Νωρίτερα, οι απεργοί κινήθηκαν προς το πλοίο ΚΟΡΑΗΣ την ώρα που έδενε στο λιμάνι και κατάφεραν να αποκλείσουν τον καταπέλτη.
ΩΡΑ 06.30 Οι απεργοί κινούνται προ το ΚΟΡΑΗΣ
ΩΡΑ 06.35 Οι απεργοί στηνονται μπροστά στον καταπέλτη

Το πρωί η κατάσταση ήταν ιδιαίτερα τεταμένη ειδικά μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει την απεργία από τα δύο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ παράνομη. H αίτηση για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη έγινε από την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. 

Η ΕΕΝ μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και με αφορμή το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά που κηρύχθηκε η απεργία παράνομη, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε, ζητά αυστηρά μέτρα. Να τηρήσουν το νόμο και να μην παρακωλυθεί ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι, έδωσε η εισαγγελεία εφετών Πειραιά. Προηγήθηκε συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με εκπροσώπους των επιχειρήσεων Ναυτιλίας.

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες μέρες από όταν χιλιάδες επιβάτες, Έλληνες και ξένοι, κρατήθηκαν όμηροι στο λιμάνι του Πειραιά. Συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΟΝ, μαζί με μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν τους καταπέλτες των πλοίων, τη στιγμή που το δικαστήριο είχε κρίνει παράνομη και καταχρηστική την απεργία. 

Όλα αυτά τη στιγμή που οι τουρίστες εγκαταλείπουν την Ελλάδα με τις χειρότερες εντυπώσεις και την εικόνα της χώρας μας να αμαυρώνεται διεθνώς. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Γενικό λουκέτο – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Εισαγγελική παρέμβαση για την παράνομη απεργία στο λιμάνι

Εντάλματα σύλληψης για 5

Όχι μόνο ταλαιπωρούν τον κόσμο, αλλά δεν έχουν και χιούμορ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε