Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραμένει το κρύο σε όλη τη χώρα – Αναλυτική πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Τους 60 πόντους έφτασε το χιόνι στο Πήλιο. Προβλήματα και στην Αττική – Κλειστός ο δρόμος στην Πεντέλη, από το 414 έως τον Άγιο Πέτρο. Μόνο με αλυσίδες η κίνηση στη Λ. Φυλής, από το ύψος της Ι.Μ. Κλειστών προς τα Δερβενοχώρια.

Ακόμη μια μέρα η Ελλάδα στην… κατάψυξη για την Ελλάδα, με τις χαμηλές θερμοκρασίες να παρατηρούνται από το βορρά έως το νότο!

Σε πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα εξαιτίας των συνεχιζόμενων χιονοπτώσεων.

Στα Τρίκαλα, στο δήμο Πύλης, είναι αποκλεισμένα 20 δημοτικά διαμερίσματα. Στο δήμο Λαμίας έχει αποκλειστεί η Καστανιά Υπάτης, αλλά και τα χωριά Περιβόλι, Νικολίτσι, Κυριακοχώρι, Πλάτανος, Κολοκυθιά, Αργυριά του δήμου Μακρακώμης. Αποκλεισμένο και το δημοτικό διαμέρισμα Αετομηλίτσας στα Γιάννενα.

Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο είναι όλος ο δήμος Αργιθέας στην Καρδίτσα, ενώ βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ, που έχουν προκαλέσει διακοπή ρεύματος, υπάρχει και στα χωριά Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλα, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό, Πελοκομήτης, Πέτρινο., Ανθοχώρι, Κρυοπηγή, Ελληνόκαστρο, Αμυγδαλί Ελληνόπυργος.

Ανάλογο στο σκηνικό και στα χωριά των τέως δήμων Δομνίστας, Φουρνάς, Κτημενίων καθώς και των χωριών Παυλόπουλου, Παπαδιάς και Μυρίκης του δήμου Καρπενησίου και των χωριών Τρίδεντρου και Τροβάτου του δήμου Αγράφων στην Ευρυτανία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Καταιγίδες βαθμιαία στα δυτικά και ένταση των χιονοπτώσεων. Ενίσχυση των νοτιοανατολικών ανεμών στο Ιόνιο που τοπικά θα φθάσουν τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, στα βόρεια τοπικά ισχυρός.

Αναλυτικά:
   
Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το βραδυ τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -10 (μείον 10) έως 04 βαθμούς κελσίου. Κατά τόπους θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιόνι στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε πεδινές ηπειρωτικές περιοχές. Στα υπόλοιπα τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Το βραδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ που από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα ενισχυθούν σε 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 01 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά από-03 (μείον 03) μέχρι 02 βαθμούς.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στα νοτια και παροδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Τη νύχτα οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική στερεά.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 07 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από -05 (μείον 05) έως 03 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ
Θερμοκρασία: από 05 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, οπου τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από -01 (μείον 01) έως 04 βαθμούς.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή χιονόπτωση στα βόρεια και για πρόσκαιρη βροχή στα νότια.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 07 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια από -03 (μείον 03) έως 03 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον 02) έως 04 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του μεταωρολόγου Τάσου Αρνιακού για την Πέμπτη και την Παρασκευή:


Σάββατο 11-02-2012

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια και από το απόγευμα τοπικές βροχές στα υπόλοιπα. Τη νύχτα στο βορειοανατολικό Αιγαίο είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χωρα νεφώσεις με κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, καθώς και σε πεδινά της βόρειας και της κεντρικής χωρας και βροχές στις νοτιότερες περιοχές, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά και πιθανώς πρόσκαιρα στα νοτια.

Άνεμοι: στα δυτικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια 6 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα νοτια θα γίνουν νοτίων διευθύνσεων.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Κυριακή 12-02-2012

Καιρός: νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες-παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χωρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.
Άνεμοι: στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο νότιο Αιγαίο πιθανώς 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. Παγετός κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 13-02-2012

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη χιονόνερο και πιθανώς τοπικά έντονες χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και πιθανώς ισχυρές καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, οπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιονια στα ορεινά.

    Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά αρχικά νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

    Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη 14-02-2012 και Τετάρτη 15-02-2012

 Καιρός: στη βόρεια χωρα πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο.

 Ανεμοι: στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ που θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς. Στις υπόλοιπες περιοχές δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νοτια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση. Παγετός στα βόρεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Άρση του απαγορευτικού – Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε