Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Σάλος με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο! Να πέσουν κεφάλια ζήτησε ο Καμμένος

Σάλος με την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο! Να πέσουν κεφάλια ζήτησε ο Καμμένος

Ισως τον πιο καλά φυλασσόμενο χώρο της Ελλάδας, το υπουργείο Αμυνας, το Πεντάγωνο κατάφερε να “αλώσει” ο Ρουβίκωνας.

Ήταν λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι όταν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας αποφάσισαν να “τιμήσουν” την επέτειο μνήμης του Πολυτεχνείου εισβάλλοντας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Περίπου 10 με 15 άτομα πέρασαν ανενόχλητα την πύλη και έφτασαν μέχρι τα σκαλιά του κτιρίου του ΓΕΕΘΑ!  Η ομάδα απωθήθηκε από την ασφάλεια του στρατοπέδου και αποχώρησε. Ενημερώθηκε η αστυνομία, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, ο Π. Καμμένος, σε επικοινωνία που είχε με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, έδωσε εντολή να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι. Για το περιστατικό ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ έχει διατάξει ΕΔΕ για την διακρίβωση των συνθηκών και αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών. Διαβάστε όλο το παρασκήνιο στο onalert.gr

Τα μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν τρικάκια και ανέβασαν στο indymedia μακροσκελές κείμενο στο οποίο εξηγούσαν τον λόγο της εισβολής στο υπουργείο Αμυνας.

Μεταξύ άλλων ανέφεραν:

«…Την ημέρα του Πολυτεχνείου, ως μέρος των κινητοποιήσεων του κόσμου του αγώνα επιλέξαμε μια παρέμβαση ενάντια στο κράτος, το βαθύ κράτος. Του οποίου οι πολυεπίπεδες ατζέντες συνεχίζουν να εφαρμόζονται αδιάφορες από πολιτεύματα, αδιάφορες από το τι συμβαίνει στο εσωτερικό, μέσα στην διαρκή πάλη τους στις ιμπεριαλιστικές ιεραρχίες. Ο στρατός, με τη μορφή του μηχανισμού πλέον παρά με τη μορφή κλίκας προσώπων, συνεχίζει να διατηρεί κεντρική θέση στο βαθύ κράτος κι έτσι είναι ο πλέον κατάλληλος να συμβολιστούν πάνω του το σύνολο των ιμπεριαλιστικών και γεωπολιτικών στρατηγικών που το βαθύ κράτος καθορίζει σε βάθος δεκαετιών (και όχι τετραετιών).

Σε μια περίοδο που και πάλι οι ανταγωνισμοί των κυρίαρχων εστιάζουν στο τόξο της μέσης ανατολής και της ανατολικής μεσογείου, που η Κύπρος ξαναβγαίνει στο προσκήνιο, το Ελληνικό κράτος κάνει επιλογές εμπλοκής, τις οποίες θα βρούμε μπροστά μας τα επόμενα λίγα χρόνια».

Οργή του ΑΓΕΕΘΑ για την εισβολή του Ρουβίκωνα

Άστραψε και βρόντηξε ο “βάτραχος”   Αρχηγός  των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναύαρχος  Ευάγγελος Αποστολάκης, μετά την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Υπουργείο Εθνικής   Άμυνας. Διαβάστε τι ανακοινώθηκε στο OnAlert.gr

Αντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον Τσίπρα

Σκωπτικό ήταν το σχόλιο του Ποταμιού για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. «Μετά τη Βουλή και  τις πρεσβείες, σήμερα μπούκαραν και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Άντε και στο Μαξίμου για καφέ με τον κ. Τσίπρα».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις