Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Σκέφτονται… εκπτώσεις στα ακριβά εισιτήρια των Μέσων Μεταφοράς

Το μόνο σχετικά φτηνό που είχε μείνει στην χώρα ήταν τα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς όμως και αυτά ξεχάστε τα. Τώρα η κυβέρνηση έρχεται να κάνει εκπτώσεις, όπως λένε, σε ορισμένες κατηγορίες!
Ο μισθός μειώνεται μέρα με την μέρα όμως όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες ακριβαίνουν με αποτέλεσμα να μην μένει μία.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», η διοίκηση του ΟΑΣΑ έχει αποφασίσει τη διεύρυνση της τιμολογιακής του πολιτικής και σε συλλόγους εργαζομένων και άλλες οργανωμένες ομάδες του πληθυσμού, με στόχο να πωλεί την ετήσια κάρτα με τις τρέχουσες τιμές, δηλαδή 350 ευρώ. Σημειωτέον ότι πρόκειται για πρωτοβουλία που κινείται πέραν των παραδοσιακών εκπτώσεων που απολαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών, οι οποίες φυσικά θα συνεχίσουν να ισχύουν.
 
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΑΣΑ θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011 και κυλιόμενες κάρτες 12μηνης ισχύος, με την πρώτη να εκδίδεται κατά πάσα πιθανότητα προς το καλοκαίρι και τη δεύτερη μάλλον από τον Σεπτέμβριο. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία έχει πιλοτικό χαρακτήρα για το τρέχον έτος, θα αναπτυχθεί πλήρως εντός του 2012, προκειμένου να προσαρμοστεί η πολιτική εισιτηρίων του ΟΑΣΑ στις ανάγκες κάθε πολίτη.
 
Στο μεταξύ, όπως προανήγγειλε χθες από τη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών κ. Σπ. Βούγιας, το υπουργείο ετοιμάζεται να επεκτείνει την παροχή εισιτηρίου- μειωμένου έως και 50%- σε μία μεγάλη ομάδα ανέργων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας.
 
Το ερώτημα όμως παραμένει. Γιατί σε μια δύσκολα οικονομικά περίοδο θα έπρεπε να αυξηθούν τα εισιτήρια στις μεταφορές, όπου ο φτωχός κόσμος χρησιμοποιεί καθημερινά, όταν αυτές φυσικά λειτουργούν;
 

Διαβάστε επίσης:

Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες – 30% πάνω στις τιμές των εισιτηρίων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε