Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ποινική δίωξη για κακούργημα, απολογείται τη Δευτέρα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ποινική δίωξη για κακούργημα, απολογείται τη Δευτέρα

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα (27.12.2021) πήρε από τον ανακριτή ο Στάθης Παναγιωτόπουλος. Ο γνωστός παρουσιαστής θα κάνει Χριστούγεννα στα κρατητήρια, αφού μέχρι την απολογία του θα κρατηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. 

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μεταφέρθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του στο γραφείο του εισαγγελέα να είναι σύντομη (λιγότερο από μια ώρα έμεινε). Στον παρουσιαστή ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Ο δικηγόρος του επανέλαβε ότι έχει μετανιώσει και έχει ζητήσει συγγνώμη για τα όσα έκανε. 

Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά το αδίκημα της ανακοίνωσης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που αφορούν τη σεξουαλική ζωή φυσικών προσώπων, κατ’ εξακολούθηση, με σκοπό βλάβης άλλου, πράξη που είναι σε κακουργηματικό βαθμό.

Ο παρουσιαστής ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας. 

Προανακριτικά, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έχει υποστήριξε πως δεν τα ανέβασε εκείνος τα βίντεο τώρα. «Δεν ξέρω ποιος τα ανέβασε ξανά. Εγώ τα έχω αποσύρει πριν από 3 χρόνια από το διαδίκτυο».

Μετά την προθεσμία που πήρε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ο συνήγορος υπεράσπισης του παρουσιαστή, Γιώργος Δακουράς, δήλωσε: «Ο εντολέας μου προσήχθη σήμερα στον Εισαγγελέα και μαζί με τη δικογραφία που σχηματίστηκε χθες από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στην απολογία του τη Δευτέρα σκοπός είναι να καταδειχθεί ότι η πράξη αυτή, έτσι όπως έχει ασκηθεί από την ποινική δίωξη, δεν συνδέεται με οικονομικό όφελος κανενός ύψους. Είναι εσφαλμένη. Ο ισχυρισμός του είναι αυτός που έχει καταδειχθεί από την πρώτη στιγμή.

Ήταν ένα τεράστιο λάθος του. Έχει λήξει εδώ και χρόνια και δεν έχει καμία σχέση με τις αναρτήσεις, που βρέθηκαν σε διάφορες ιστοσελίδες από άγνωστο πρόσωπο, που μπορεί να τα είχε στην κατοχή του. Ζητήθηκε σχετικό αίτημα που θα υποβληθεί και στα πλαίσια της ανάκρισης για να ελεγχθεί από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η διεύθυνση που έγιναν οι αναρτήσεις και ο χρόνος κατά τον οποίο έγιναν θεωρώντας και επιμένοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτές.

Ο ίδιος δεν υπαινίσσεται τίποτα, δεν μπορεί να είναι βέβαιος για κάτι, αλλά είναι πολύ λογικό όταν υπάρχουν αυτά όλα στη διάθεση οποιουδήποτε και ενώ ο ίδιος τα έχει κατεβάσει, έχει κλείσει ιστοσελίδες εδώ και 3 σχεδόν χρόνια και είναι τουλάχιστον αυτοκαταστροφικό να τα έχει κάνει ο ίδιος. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι συνεχίζει ατάραχος να ζει τη ζωή του, όπως και όσα σκοπίμως διοχετεύονται στη δημοσιότητα ότι σκοπεύει να εγκαταλείψει τη χώρα.

Σαφέστατα έχω να δηλώσω κι εγώ ότι τα πρόσωπα τα οποία έχουν υποστεί που έχει κάνει στο βαθμό που τα έχει ομολογήσει ο εντολέας μου, έχουν την απόλυτη συμπάθεια μου, αλλά καταλαβαίνεται ότι η υπερβολή αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί άλλα σχέδια. Αυτή τη στιγμή ο στόχος της υπεράσπισης είναι να υπάρξει αντιμετώπιση των κατηγοριών στις πραγματικές τους διαστάσεις. Ζητάει συγγνώμη, έχει μετανιώσει και από εκεί και πέρα το να συνεχίζει να ζεί δεν σημαίνει ότι δεν συναισθάνεται το λάθος του. Τα video έχουν κατέβει από τον ίδιο εδώ και πολλά χρόνια».

 

Περίπου στις 13:00, ο παρουσιαστής οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης από τα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης, όπου πέρασε τη νύχτα. Η αστυνομική συνοδεία που τον μετήγαγε, έβαλε τον 58χρονο συλληφθέντα στο γραφείο του εισαγγελέα μέσω του υπόγειου πάρκινγκ της οδού Πολυτεχνείου, κι όχι από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου, επί της 26ης Οκτωβρίου.

Ο τηλεπαρουσιαστής είχε παραδοθεί αυτοβούλως χθες, Τετάρτη, στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Σε συνέχεια προκαταρκτικής έρευνας που διενεργεί εις βάρος του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, την οποία προκάλεσαν καταγγελίες πρώην ερωτικών του συντρόφων για δημοσιοποίηση βίντεο με προσωπικές τους στιγμές σε πορνογραφικές ιστοσελίδες, αλλά και ανάλογη καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας το τελευταίο 24ωρο, αποφασίστηκε η σύλληψή του.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις