Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Aπαρηγόρητοι οι συνάδελφοι του ήρωα πυροσβέστη – Τα σπαραχτικά τους λόγια για τον Ματθαίο

Aπαρηγόρητοι οι συνάδελφοι του ήρωα πυροσβέστη – Τα σπαραχτικά τους λόγια για τον Ματθαίο

Στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Καλλιθέας σήμερα ήταν όλοι εκεί, όλοι εκτός από τον Ματθαίο Μάντζιο. Τον ήρωα πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στη φωτιά του Παλαιού Φαλήρου μαζί με την 44χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.

Πρόσωπα σκυφτά, φωνές τσακισμένες, βλέμματα βουβά γεμάτα οδύνη…Χθες είπαν το στερνό αντίο στον συνάδελφό τους, σήμερα τους λείπει και θα τους λείπει για πάντα.

Στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Καλλιθέας ο πόνος είναι εδώ, ήρθε και κάθισε στη θέση που καθόταν ο Ματθαίος, εκεί που ο 33χρονος άφηνε το κράνος του, εκεί που κρέμαγε τη στολή του κάθε φορά που γύρναγε από κάποιο περιστατικό κατάσβεσης.

Απαρηγόρητοι οι συνάδελφοί του

Σπάει καρδιές όταν μιλάει για τον Ματθαίο ο Πέτρος Ρουμελιώτης. Ήταν ο άμεσος συνεργάτης του, οι δυό τους ήταν πάντα μαζί στο πρώτο όχημα που έφευγε για τα περιστατικά, λέει με φωνή που σπάει και προσθέτει “λυπάμαι που ήμουν σε άδεια, γύρισα και εκείνος δεν ήταν εδω”. Η κατάθεση ψυχής του στο Newsit, συγκλονίζει…

Τη συγκίνησή του του δεν μπόρεσε να κρύψει ούτε ο Διοικητής Π.Υ. Αθηνών, Μιχάλης Ανδριόπουλος που βρέθηκε σήμερα στην Καλλιθέα μόνο και μόνο γιατί ήθελε να μιλήσει για τον ήρωα πυροσβέστη.

“Είμαι συντετριμμένος, έχω τρεις μέρες να κοιμηθώ. Τον Ματθαίο τον ήξερα από τότε που δουλεύαμε μαζί στο ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Ευχομαι κουράγιο στους συγγενείς του, ήταν εξαίρετο παιδί και συνάδελφος, λυπάμαι πολύ. Στη δουλειά μας ο κινδυνος υπάρχει πάντα, ξεκινάς για το παραμικρό και μπορεί να συναντήσεις κάθε είδους κίνδυνο”.

Ο Διοικητής του 5ου Πυροσβεστικού Σταθμού Καλλιθέας, Κυριακούλης Κυριακουλέας δεν έχασε μόνο έναν πολύτιμο συνεργάτη.

“Ηταν εξαίρετος συνάδελφος και άνθρωπος, πολύ καλός πυροσβέστης” λέει στο Newsit και προσθέτει “ετοιμαζόταν να παντρευτεί, ας ελπίσουμε να είναι το τελευταίο θύμα”.

“Καλό παράδεισο Ματθαίο” είναι τα στερνά τους λόγια για τον πυροσβέστη που έπεσε με αυτοθυσία στο καθήκον.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτός είναι ο πυροσβέστης – ήρωας που πέθανε στο Παλαιό Φάληρο – “Τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε” ήταν τα τελευταία του λόγια 

Συγκίνηση στην κηδεία του πυροσβέστη που “έπεσε” ηρωικά την ώρα του καθήκοντος – Φωτό από την τελετή

“Αφήστε μας να πενθήσουμε”: το μήνυμα της οικογένειας του αδικοχαμένου πυροσβέστη

Το χειρόγραφο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για τον ηρωικό πυροσβέστη

Θρήνος για το θάνατο του 33χρονου πυροσβέστη – Συλλυπητήρια από την ΠΟΑΣΥ

Θρήνος στο Π. Φάληρο – Μητέρα δύο ανήλικων η γυναίκα που έχασε τη ζωή της – Ετοιμαζόταν να παντρευτεί ο πυροσβέστης που βρέθηκε δίπλα της νεκρός

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε