Ελλάδα

Τα πάνω – κάτω στο Δημόσιο – Τριπλή κινητικότητα, αξιολόγηση υπαλλήλων και μεταφορά αρμοδιοτήτων στους Δήμους

- Σαρωτικές αλλαγές φέρνει η κυβέρνηση στο Δημόσιο σε όλα τα επίπεδα
- Με το γαλλικό μοντέλο η αξιολόγηση των υπαλλήλων
- Τρία κύματα κινητικότητας για την αξιοποίηση του προσωπικού
- Αλλάζει το οργανόγραμμα και οι αρμοδιότητες πολλών των υπουργείων

Νέα κυβέρνηση, νέο σχέδιο για σαρωτικές αλλαγές στο πολύπαθο Δημόσιο. Αυτή τη φορά η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις, αλλά η κινητικότητα και η αξιολόγηση θα συνεχιστούν με στόχο την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών με την καλύτερη δυνατή απόδοση των εργαζόμενων.

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ζητήσει τεχνική βοήθεια από τη Γαλλία για την αναδιοργάνωση του Δημόσιου τομέα.

Κάπως έτσι ανοίγει ο δρόμος για μια νέου τύπου αξιολόγηση των υπαλλήλων με το λεγόμενο γαλλικό μοντέλο αξιολόγησης ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και ο τρόπος επιλογής προϊσταμένων, αλλά και ο τρόπος λειτουργίας των πειθαρχικών συμβουλίων.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν ριζικά τα οργανογράμματα των υπουργείων με εκχώρηση αρμοδιοτήτων προς την τοπική αυτοδιοίκηση για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών μέσω εξοικονόμησης προσωπικού, ενώ ταυτόχρονα ξεκινάει ένα ευρύτατο πρόγραμμα κινητικότητα, εθελοντικής όπως τονίζουν σε όλους του τόνους στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έτσι ώστε να εξευρεθεί το απαραίτητο προσωπικό χωρίς επιπλέον προσλήψεις για την καλή λειτουργία των νέων δομών.

Θα υπάρξουν τρία κύματα κινητικότητας με το πρώτο να αφορά στους 3.900 απολυθέντες, το οποίο τοποθετείται ως το τέλος του μήνα, ένα ακόμη κύμα που θα αφορά στους 6.000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, ενώ ένα τρίτο θα ακολουθήσει στα τέλη του 2015 ή τις αρχές του 2016, όπου αφού καταμετρηθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών θα ζητηθεί από τους υπαλλήλους να τις καλύψουν εθελοντικά, έτσι ώστε να καθοριστούν και οι ανάγκες του δημοσίου για να γίνουν στη συνέχεια οι προσλήψεις που χρειάζονται με πιο ορθολογικό τρόπο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Όταν ο Διονύσης Σαββόπουλος μίλησε για την «Άσπα του»: Είναι η γυναίκα της ζωής μου, αποφάσισα να την παντρευτώ μέσα στη φυλακή
«Πήρα δύο σημαντικές αποφάσεις, όσο ήμουν στην απομόνωση, να ασχοληθώ με την μουσική, και να παντρευτώ την Άσπα που την αγαπώ» είχε εξομολογηθεί ο Διονύσης Σαββόπουλος
Βράβευση του Διονύση Σαββόπουλου από τον δήμο Θεσσαλονίκης
«Τη σκότωσα γιατί με κακοποιούσε ψυχολογικά και σωματικά» υποστηρίζει ο 18χρονος που έπνιξε τη μητέρα του στα Τρίκαλα
Ο 18χρονος είπε στους αστυνομικούς δέχονταν bullying, οι συμμαθητές του τον άφηναν στο περιθώριο επειδή ήταν παιδί χωρισμένων γονιών, ενώ φέρεται να ανέφερε ότι σκέφτονταν καιρό να σκοτώσει τη μητέρα του
Τρίκαλα
Συγκλονίζει ο εργοδότης των 22χρονων δραστών της διπλής δολοφονίας στη Φοινικούντα - «Με κάλεσε ο ανιψιός και μου είπε "σκότωσαν τον θείο μου"»
«Μετά την κηδεία του θείου, ο ανιψιός με την κοπέλα του ήρθαν στο σπίτι μου για φαγητό, το οποίο είναι δίπλα στο κατάστημά μου και πρέπει να χαιρέτησε και τον 22χρονο συνεργό» λέει ο επιχειρηματίας
Ο 22χρονος φερόμενος συνεργός του στυγερού εγκλήματος στη Φοινικούντα