Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Τουλάχιστον 19 νεκροί σε λίγες ώρες στην χώρα και 30 διασωληνώσεις σε ένα βράδυ στην Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη παραλία

Η πανδημία του κορονοϊού έχει πλέον φτάσει στην κορύφωσή της στην χώρα μας και το σύστημα υγείας ειδικά στην βόρεια Ελλάδα έχει γονατίσει. Μόνο το βράδυ έγιναν 70 εισαγωγές με κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη.

Τραγική είναι η κατάσταση στην χώρα μας με τους αριθμούς των νεκρών από κορονοϊό να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Σήμερα μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν 19 θάνατοι.

Την ίδια ώρα, στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι δραματική! Για τον λόγο αυτό μετέβη και στην πόλη εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μόνο στο ΑΧΕΠΑ που εφημέρευε χθες οι εισαγωγές ήταν 70, ενώ μέσα σε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 30 διασωληνώσεις, με τις κλίνες ΜΕΘ να εξαντλούνται.

Πηγές από το υπουργείο Υγείας τόνισαν στη Voria.gr ότι «όπως αποδείχτηκε και στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όσο ισχυρό κι αν είναι το σύστημα υγείας, εάν υπάρξει εκθετική αύξηση της διασποράς του κορονοϊού, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Ο κ. Κικίλιας θα έχει ενημέρωση από τους προέδρους των δυο Υγειονομικών Περιφερειών Ελλάδας (3η και 4η), που έχουν υπό την ευθύνη τους όλες τις μονάδες υγείας στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, αλλά κι από λοιμωξιολόγους και εντατικολόγους για την πορεία των πραγμάτων. Έχει ξεκάθαρη εικόνα και καθημερινή, αλλά θέλει να εξετάσει στο πεδίο όλα τα δεδομένα. Αυτό θα συμβάλει σε μια καλύτερη εκτίμηση της πορείας της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη για τις επόμενες δέκα μέρες και στην προετοιμασία του συστήματος να διαχειριστεί αυτό το δεύτερο κύμα, που χτυπά πιο σκληρά την πόλη σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα.

Κύριο αντικείμενο στη θωράκιση του συστήματος υγείας είναι πώς και πόσο γρήγορα θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι 50 πολυδύναμες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της πόλης. Επίσης, θα εξεταστεί η προσθήκη επιπλέον κλινών ΜΕΘ από ιδιωτικά νοσοκομεία, όπως για παράδειγμα η προσθήκη 50 κλινών στο Διαβαλκανικό Ιατρικό Κέντρο.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η βελτίωση και αύξηση των ελέγχων για την τήρηση των προστατευτικών μέτρων και την αποφυγή συγχρωτισμού του πληθυσμού, ενώ από την εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμη και αύξηση του επιπέδου συναγερμού στη Θεσσαλονίκη, που θα σημάνει σκληρότερο lockdown σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, τουλάχιστον μέχρι να περιοριστεί η θετικότητα και η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

με πληροφορίες από voria.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις