Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Τρόμος σε πτήση επωνύμων για τη Σμύρνη

Μερικοί από τους επώνυμους κατά την διάρκεια της πτήσης λίγο πριν γίνει το κακό. ΦΩΤΟ ESPRESSO
Σε πτήση τρόμου μετατράπηκε το τριήμερο ταξίδι επωνύμων που πήγαιναν στη Σμύρνη.
Το θρίλερ για τους επώνυμους και μη επιβάτης άρχισε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Εσπρέσο”, ο Γιώργος Ντάβλας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο τους είκοσι καλεσμένους του. Ανάμεσα τους, η Ναταλία Δραγούμη με τον σύζυγό της Εντι Ρόμπερτς, ο Νίκος Ψαρράς με την αγαπημένη του Ερρικα Μπίγιου, ο Γιώργος Λεμπέσης με τη σύντροφό του Σοφία Τραντίδου, η Εύη Αδάμ, η Σοφία Παθέκα, η Στέλλα Δημητρίου, η Αντζελα Ευριπίδη, ο σχεδιαστής Μιχάλης Μανιάτης και η κοσμική κυρία Δέσποινα Σαχίνη. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί από καιρό και οι διάσημοι καλεσμένοι του Γιώργου Ντάβλα το περίμεναν πώς και πώς.
 
Η απογείωση του αεροσκάφους έγινε με μία ώρα καθυστέρηση, αφού από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της γειτονικής χώρας τούς είχαν ενημερώσει για θυελλώδεις ανέμους και καταιγίδες. Ηταν δε πολύ πιθανό να ακυρωθεί η πτήση. Τελικά, όμως, στις 5.30 το απόγευμα -και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες- το αεροπλάνο απογειώθηκε, για μια πτήση που οι επιβάτες της θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή!
 
Οι παρέες στην καμπίνα του αεροσκάφους έκαναν μεταξύ τους πλάκα, γελούσαν και ετοιμάζονταν για την προσγείωση. Άλλωστε, η συγκεκριμένη πτήση διαρκεί μόλις σαράντα πέντε λεπτά. Μέχρι εκείνη τη στιγμή και παρά την κακοκαιρία, τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα επακολουθούσε…
 
Ένα τέταρτο πριν από την προσγείωση και ενώ το αεροπλάνο πετούσε πάνω από τα παράλια της Χίου, χτυπήθηκε από κεραυνό στο δεξί φτερό. Ένας εκκωφαντικός θόρυβος ακούστηκε, που αναστάτωσε τους καλεσμένους του Γιώργου Ντάβλα αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες. Προτού καλά-καλά συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί, από τη νεροποντή, άρχισαν συνεχείς αναταράξεις. Το αεροσκάφος στροβιλιζόταν για αρκετά λεπτά στον αέρα, προκαλώντας πανικό σε όλους.
 
Μετά το αρχικό «πάγωμα» ο τρόμος έφτασε στο ζενίθ! Ο ένας σκεφτόταν τα παιδιά του που δεν θα έβλεπε ξανά, άλλος έτρεμε και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη, ενώ η Ναταλία Δραγούμη με λυγμούς κρατούσε φοβισμένη το χέρι του συζύγου της Εντι Ρόμπερτς και αναρωτιόταν αν θα έφταναν ποτέ στο προορισμό τους…
 
Οι έντονες αναταράξεις συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά και ο Γιώργος Ντάβλας, ως ήρεμη δύναμη, προσπαθούσε να καθησυχάσει τους καλεσμένους του, αλλά όλων η ανάσα είχε κοπεί από το έντονο στρες που προκαλείται σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές.
 
Στο διάστημα αυτό κανείς από το πλήρωμα δεν τους ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί, αφού ο έμπειρος πιλότος δεν ήθελε να προκαλέσει περισσότερο άγχος και πανικό στους επιβάτες. Ένα τέταρτο αργότερα -διάστημα που φάνηκε αιώνας σε όλους- το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Σμύρνης. Ο πιλότος είχε ήδη ενημερώσει τον πύργο ελέγχου και στο αεροδρόμιο είχαν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα για το ενδεχόμενο άσχημης προσγείωσης, που συνήθως έχει ως συνέπεια το ξέσπασμα φωτιάς στο αεροσκάφος.
 
Πάντως, οι υπεύθυνοι φρόντισαν με το παραπάνω τους φιλοξενούμενους τους, σε μια προσπάθεια να ξεχάσουν τον εφιάλτη που πέρασαν λίγη ώρα νωρίτερα.
 
Σοκαρισμένοι απ’ την παραλίγο τραγωδία στον αέρα δηλώνουν οι επώνυμοι που είδαν τον χάρο με τα μάτια τους. Ακόμα και σήμερα πολλοί δεν έχουν ξεπεράσει τις στιγμές που έζησαν. Αν και η παραμονή τους στην όμορφη περιοχή πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις ώστε να περάσουν ένα υπέροχο τριήμερο, εν τούτοις η κακιά στιγμή στριφογύριζε συνέχεια στο μυαλό τους…
 
«Είδα τον θάνατο μπροστά μου!» μας λέει η γνωστή γυμνάστρια και personal trainer Σοφία Παθέκα, που στην ιδέα και μόνο ότι δεν θα ξανάβλεπε τα παιδιά της τρελάθηκε. «Πέσαμε σε τρομερή καταιγίδα… Ακούσαμε έναν πολύ δυνατό κρότο, ήταν σαν να εξερράγη βόμβα. Κοιταχτήκαμε όλοι μεταξύ μας καλά-καλά. Δίχως να το σκεφτώ, είπα: Παναγιά μου, θα πέσουμε… Παγώσαμε, αγχωθήκαμε. Δεν καταλάβαμε τι ήταν, αλλά, όπως μας είπαν, επρόκειτο για κεραυνό. Σκέφτηκα τα δύο μου παιδιά, την αγκαλιά που τους έκανα πριν φύγω. Αυτή η εικόνα δεν φεύγει απ’ το μυαλό μου. Σου μιλάω από την καρδιά μου, περιμέναμε την πτώση του αεροπλάνου!»
 
Ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Ψαρράς προσπάθησε να κρατήσει την ψυχραιμία του, αλλά μόνο απλό δεν ήταν. «Άρχισαν οι αναταράξεις, προσπαθούσαμε να είμαστε ήρεμοι, όμως δεν γινόταν. Ο κεραυνός ήταν τόσο κοντά στο αεροπλάνο που νόμιζα ότι έγινε έκρηξη. Δίπλα μου, η Σοφία Παθέκα που έκλαιγε… Οπως καταλαβαίνεις, ήταν αδύνατον να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Αφού πάτησα στη γη και περπάτησα, συνειδητοποίησα πόσο πολύ είχα ταραχτεί. Ετρεμαν τα πόδια μου. Στο αεροπλάνο άλλωστε νιώθεις αδύναμος, ανήμπορος. Τίποτα δεν είναι στο χέρι σου. Όταν προσγειώθηκε, συνειδητοποίησα πόσο φτηνά τη γλιτώσαμε, τι είχε γίνει».
 
Τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία βίωσε και η Αντζελα Ευριπίδη, που, λόγω μόντελινγκ, εδώ και πολλά χρόνια μετακινείται τακτικά αεροπορικώς.
 
«Έχω κάνει πάρα πολλές πτήσεις, αλλά ποτέ μέχρι τώρα δεν έχω ζήσει κάτι τέτοιο. Ηταν σοκαριστικό. Δεν ξέρεις πώς να το αντιμετωπίσεις, αφού τίποτα δεν κρίνεται από εσένα. Ύστερα από τον εκκωφαντικό θόρυβο από τον κεραυνό άρχισαν τρομερές αναταράξεις. Στο μεταξύ, η ορατότητα ήταν μηδενική, αφού το αεροπλάνο ήταν μες στα σύννεφα. Δεν βγήκε και κανείς να μας ενημερώσει τι έχει συμβεί. Κανείς από το πλήρωμα δεν μας καθησύχασε κι εμείς αρχίσαμε να κάνουμε εικασίες. Αν και τρομαγμένη, προσπάθησα -όσο ήταν δυνατόν- να κρατήσω την ψυχραιμία μου, να παραμείνω ήρεμη».
 
«Εκείνη την ώρα γίνονταν συνεχώς αναταράξεις και δεν ήμουν σε θέση να σκεφτώ το οτιδήποτε. Όταν προσγειωθήκαμε, κατάλαβα τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Τότε μόνο συνειδητοποίησα ότι γλιτώσαμε στο παρά πέντε. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν οι κόρες μου» δήλωσε στην εφημερίδα η Εύη Αδάμ. 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε