Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Δεν σε ξεχνάμε” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: “Δεν σε ξεχνάμε” (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δύο εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα από την ανεύρεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, νεκρού, κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, όπου φοιτούσε.

Δύο εβδομάδες από την τραγική κατάληξη της υπόθεσης εξαφάνισης του 20χρονου σπουδαστή, ο οποίος είχε πέσει θύμα bulling από συμφοιτητές του.

Την ώρα που οι έρευνες αστυνομίας και εισαγγελίας συνεχίζονται προκειμένου να διαλευκανθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του Βαγγέλη, αν και όλα συγκλίνουν ότι πρόκειται για αυτοκτονία, και κυρίως για την τιμωρία τυχόν ηθικών αυτουργών, φίλοι, συγγενείς, αλλά και άνθρωποι που συγκινήθηκαν από την ιστορία του 20χρονου υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στο bulling.

Από το πρωί, δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, σε μία κινητοποίηση που διοργανώθηκε μέσω Facebook πριν από την ανεύρεση του νεκρού Βαγγέλη, και η οποία έχει πάρει πλέον χαρακτήρα διαμαρτυρίας ενάντια στον εκφοβισμό.

Βαγγέλης Γιακουμάκης, Μάριος Παπαγεωργίου, Άλεξ. Οι υποθέσεις που συγκλόνισαν το Πανελλήνιο με θύματα νέους ανθρώπους, βρίσκονται στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας.

Κάποιοι κρατούν κεριά, άλλοι φορούν μπλούζες όπου στην πλάτη είναι τυπωμένο ένα σκίτσο του Ηλία Μακρή από την “Καθημερινή” και όλοι μαζί υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στο bulling, καλώντας θύματα αλλά και μάρτυρες να μιλήσουν για το πρόβλημα που παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις στην ελληνική κοινωνία.

Ανάμεσά τους, ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης και η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου.

“Μακάρι να είναι τα τελευταία θύματα βίας”, δηλώνει στο newsit.gr ο Μάριος Παπαθανασίου, επικεφαλής της σημερινής συγκέντρωσης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΗΛΙΑΣ ΚΟΥΚΟΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε