Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

«Βόηθα Παναγιά» να… βγει η χρονιά – Σχολεία ερειπωμένα και χρεωμένα – ΦΩΤΟ και VIDEO

«Βόηθα Παναγιά» να… βγει η χρονιά – Σχολεία ερειπωμένα και χρεωμένα – ΦΩΤΟ και VIDEO

– 24ωρη απεργία κάνουν αύριο δάσκαλοι και καθηγητές ιδιωτικών σχολείων
– Τρίωρη στάση εργασίας των καθηγητών στα δημόσια σχολεία
– Σχολεία έχουν απλήρωτο το ρεύμα – Δεν έχουν χρήματα για πετρέλαιο
– Ερευνα Newsit

Ο αγιασμός έγινε, όλοι έδωσαν ευχές για καλή χρονιά και πρόοδο, αλλά πόσο πιθανό μπορεί να είναι αυτό; Σε σχολεία ερείπια, επικίνδυνα, σχολεία καταχρεωμένα που μπορεί αν μην έχουν ούτε θέρμανση;

Στην Ελλάδα του 2012 η εκπαίδευση –που κάποτε ήταν από τις προτεραιότητες των κυβερνώντων- βρίσκεται στη χειρότερη μοίρα. Όχι σε δεύτερη, στη χειρότερη. Μια βόλτα σε ένα οποιοδήποτε σχολείο, μπορεί να πείσει όποιον θα σκεφτεί: υπερβολές…

Σήμερα χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Και ήταν το πιο μελαγχολικό χτύπημα. Αύριο, το κουδούνι δε θα χτυπήσει παντού. Έχει απεργία, έχει και στάση εργασίας. Για να ξεκινήσουμε καλά τη χρονιά…
Σπασμένα παγκάκια
Σχολεία βουτηγμένα στα χρέη, που δε μπορούν αν πληρώσουν το νερό και το ρεύμα, που δεν έχουν λεφτά για πετρέλαιο. Τα χρήματα που έπρεπε να πάρουν τον Φεβρουάριο από τις σχολικές επιτροπές, καταβλήθηκαν τον Ιούνιο. Ένα μέρος των λογαριασμών πληρώθηκε αλλά ακόμη κι έτσι, τα περισσότερα σχολεία έχουν μπει μέσα τουλάχιστον έξι μήνες!
1.861 ευρώ λογαριασμός νερού...
Στο 5ο δημοτικό σχολείο του Αιγάλεω, οι οφειλές προς τις καθαρίστριες έχουν φτάσει τα 1.800€, ενώ οι δυο «τροχονόμοι» που αναλαμβάνουν καθημερινά να περνούν τους μαθητές ασφαλείς από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη, δεν έχουν πληρωθεί εδώ και πολύ καιρό. 175€ παίρνουν ο καθένας τον μήνα. 3.000€ είναι το χρέος.
Σπασμένα σκαλιά
Πριν καλά καλά ξεκινήσει η χρονιά, τα τρέχοντα λειτουργικά έξοδα είναι 5.000€. Το ποσό αυξάνεται αν συνυπολογίσει κανείς τις ζημιές στις κτιριακές εγκαταστάσεις που πρέπει να αποκατασταθούν αλλά το… ταμείο είναι μείον.
Στην Κοζάνη, μέχρι σήμερα, υπάρχουν σχολεία που χρωστούν 439.000€, ενώ περίπου 200.000€ χρωστούν σχολεία στην περιοχή του Αμαρουσίου.

«Θα είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων 10ετιών.Εκτός από τα τεράστια προβλήματα υπάρχει και έλλειψη προσωπικού. Στη Δυτική Αττική υπάρχουν σχολεία που δεν έχουν ανοίξει καν», δήλωσε στο NewsIt ο Παντελής Βαϊνάς, δάσκαλος στο 5ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.

Εκατοντάδες νηπιαγωγεία σε όλη την Αττική συστεγάζονται σε προκάτ… Ωραίος τρόπος να ξεκινήσει η μαθητική ζωή ενός παιδιού.
Εσείς; Θα θέλατε να πάει το παιδί σας εδώ νηπιαγωγείο;
Σύμφωνα με δασκάλους και καθηγητές, σε σχολεία, γυμνάσια και λύκεια υπάρχουν 8.000 κενές θέσεις. Στα ολοήμερα σχολεία «λείπουν» 6.000 δάσκαλοι. Σύμφωνα με το υπουργείο, πάντως, μέσα στην εβδομάδα τα όποια κενά θα καλυφθούν.

Τα σχολεία έχουν εγκαταλειφθεί στην μοίρα τους. Το χειρότερο είναι πως το ίδιο έχει γίνει και τους Έλληνες. Οικογένειες που δεν έχουν να φάνε γιατί οι γονείς είναι άνεργοι. Το φαινόμενο πρωτοεμφανίστηκε πέρυσι και φέτος όλοι περιμένουν να γιγαντωθεί.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΙΡΗ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 αγιασμοί για τον υπουργό Παιδείας!

Καλή σχολική χρονιά και… απεργία με το καλημέρα!

Έφυγαν τα χελιδόνια, ήρθαν οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε