Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Υψηλές θερμοκρασίες το Σαββατοκύριακο

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές και οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι. Αλλαγή σκηνικού απο Τετάρτη.

Μέχρι την Τρίτη θα διατηρηθούν οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ενω απο την Τετάρτη ο υδράργυρος θα αρχίσει να πέφτει αισθητά. Απο την Πέμπτη μάλιστα, θα πέσουν και πάλι χιόνια στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι τοπικές βροχές, οι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, η σταδιακή επικράτηση ενισχυμένων βορειοδυτικών ανέμων και οι σχετικά υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για το Σάββατο. 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις και με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Βελτίωση του καιρού το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τοπικά νότιοι μέχρι 4 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6, πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται το πρωί με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές και γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και γρήγορα στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά μέχρι το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και αργότερα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι το απόγευμα σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις, με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν  νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και τη νύχτα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με νεώσεις, με παροδικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα. Βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 και αργότερα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στην ανατολική νησιωτική Ελλάδα προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις με λίγες πρόσκαιρες βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νότιων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα δυτικά. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε