Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πειθαρχικό έλεγχο αστυνομικών για περιστατικά βίας κατά δικηγόρων ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Πειθαρχικό έλεγχο αστυνομικών για περιστατικά βίας κατά δικηγόρων ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Καταγγελία για σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητώντας τον άμεσο πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκόμενων υπαλλήλων.  

Συγκεκριμένα, ο κύριος Βερβεσός κοινοποίησε, με επιστολή του προς τον κύριο Θεοδωρικάκο, αναφορά δύο δικηγόρων-μελών του ΔΣΑ, «διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά σ περιστατικά  αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Στην αναφορά επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ κοινοποιεί την επιστολή του στον αρχηγό της ΕΛΑΣ, στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η επιστολή του Δημήτρη Βερβεσού

«Με ιδιαίτερη κατάπληξη λάβαμε γνώση της από 3.9.2022 αναφοράς δύο δικηγόρων – μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, διά της οποίας καταγγέλλονται σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό τους το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών.

Προς στοιχειοθέτηση της αναφοράς τους τα μέλη του Συλλόγου, μας προσκόμισαν αποδεικτικώς φωτογραφικό υλικό το οποίο σας κοινοποιούμε συνημμένα με την παρούσα.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων και να μας κοινοποιήσετε το αποτέλεσμα του ελέγχου αυτού».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις