Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Καιρός: Βρέθηκε νεκρός σε λάσπες ο αγνοούμενος Γιώργος Ζουπάνος – Σαρώνει το νησί το κύμα κακοκαιρίας [pics, vids]

ΦΩΤΟ από imerazante.gr
ΦΩΤΟ από imerazante.gr

– Με το χειρότερο τρόπο ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τον άτυχο Γιώργο Ζουπάνο στην περιοχή του Βανάτου
– Ο νεαρός οδηγός πλήρωσε με τη ζωή του την κακοκαιρία που από χθες σαρώνει ολόκληρη τη Ζάκυνθο
– Δάκρυα για τον 33χρονο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, με τον θάνατό του να είναι αναπόφευκτος
– Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Ζάκυνθο που μετρά τις πληγές της από την επιδείνωση του καιρού
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Ο άτυχος οδηγός ανασύρθηκε νεκρός σε μεγάλη απόσταση από το σημείο της εξαφάνισής του, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς και φίλους του, που ήλπιζαν σε μια ευχάριστη είδηση. Από νωρίς το πρωί πυροσβέστες, αστυνομικοί και δυνάμεις της ΕΜΑΚ, αναζητούσαν τον άτυχο Γιώργο, το αυτοκίνητο του οποίου είχε βρεθεί σε χαντάκι. Κάτοικοι της περιοχής ήταν εκείνοι που τελικά τον βρήκαν νεκρό το απόγευμα μέσα σε λάσπες 3 χιλιόμετρα από το σημείο που βρέθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε. Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος τους συγγενείς του, που προσεύχονταν για μια ευχάριστη είδηση.

Ο νεαρός άντρας είχε βγει χθες το βράδυ με παρέα για να διασκεδάσει. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία γνωρίζει ότι μέχρι τις 02:30 τα ξημερώματα ο 33χρονος βρισκόταν σε μπαρ της Ζακύνθου. Στην συνέχεια τα ίχνη του χάθηκαν. Περίπου στις 08:00 το πρωί, συγγενής του ειδοποίησε τον αδελφό του, ότι το αμάξι του 33χρονου βρισκόταν πεσμένο σε βαθύ πλημμυρισμένο χαντάκι στο χωριό Βανάτο, μερικά μόλις χιλιόμετρα από το σπίτι του. Ο αδελφός του αμέσως ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου και την αστυνομία και άρχισαν οι έρευνες.

Εν τω μεταξύ σημαντικά προβλήματα αντιμετωπίζει η Ζάκυνθος από το πρωί της Κυριακής, καθώς οι ζημιές από τις καταρακτώδεις βροχές που έπληξαν το νησί από το βράδυ του Σαββάτου είναι μεγάλες. Από νωρίς το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε πάνω από 50 κλήσεις για βοήθεια, ενώ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της με 2 οχήματα, 11 πυροσβέστες και 2 διασωστικές λέμβους.

Στην περιοχή των Αμπελοκήπων απεγκλώβισε οικογένεια, η οποία είχε αποκλειστεί στο σπίτι της καθώς η στάθμη του νερού είχε ανέβει επικίνδυνα, ενώ στην Αγία Τρίαδα και την πόλη της Ζακύνθου, παρεμβαίνει για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Επίσης, έκλεισε η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Κερίου στο ύψος των Αμπελοκήπων, ενώ κατολισθήσεις έγιναν στο Βασιλικό και το Γερακαρίο. Αγροτικές καλλιέργειες καταστράφηκαν στο χωριό Κυψέλη.

ΦΩΤΟ από imerazante.grΦΩΤΟ από imerazante.gr

Όλα αυτά την ώρα που σε πολλούς δρόμους, τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά. Παραμένουν για τέταρτη εβδομάδα εκτεθειμένα σε διάφορα σημεία στην πόλη και τα χωριά, με τη βροχή να έχει επιδεινώσει την ήδη άσχημη κατάσταση. Χθες άκαρπη αποδείχτηκε η προσπάθεια που κατέβαλε, με την προσωπική του παρουσία στη Ζάκυνθο, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Διονύσης Παναγιωτóπουλος, να ανοίξει η πρόσβαση στον κορεσμένο ΧΥΤΑ του Σκοπού και να αποσυμφορηθεί η πόλη από τους τεράστιους όγκους σκουπιδιών.

 

Πηγή: imerazante.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

 

 

 

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε