Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Καιρός: Από Δευτέρα κακοκαιρία! Βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες

καιρός
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

– Άστατος θα είναι ο καιρός από την Δευτέρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο
– Βροχές, ισχυροί άνεμοι και χαμηλές θερμοκρασίες
– Ποιες περιοχές της χώρας θα πλήξει η κακοκαιρία
– Προγνωστικοί χάρτες με τις περιοχές βροχοπτώσεων

Αλλάζει σταδιακά ο καιρός από την ερχόμενη Δευτέρα (23.10.2017), καθώς το φθινοπωρινό σκηνικό επιστρέφει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τα βορειοδυτικά, μέσα στη Δευτέρα, και θα καταστεί γρήγορα άστατος. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας. Μέχρι το τέλος της ημέρας, τα φαινόμενα θα έχουν την τάση να επεκταθούν και σε πολλές από τις υπόλοιπες περιοχές των νησιών του ανατολικού και νότιου Αιγαίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, σε περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και των νησιών -κυρίως του βορειοανατολικού Αιγαίου- τα φαινόμενα θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και διάρκεια. Σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν και ισχυρές χαλαζοπτώσεις.

Βροχές την Τρίτη

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας. Ενώ θα υπάρξουν και περιοχές που τα φαινόμενα εκεί θα είναι κυρίως τοπικά και εξασθενημένα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, περίπου πάνω από τα 1700-1800 μέτρα υψόμετρο.

Μέχρι και την Τρίτη, ο υδράργυρος θα υποχωρήσει κατά 7-9°C σε σχέση με τις θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, δίνουν ότι οι βροχοπτώσεις θα κατηφορήσουν νοτιότερα μέσα στην Τετάρτη. Έτσι, έως και την ερχόμενη Παρασκευή, θα επηρεάζονται, κυρίως οι περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας, καθώς και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου. Εκεί θα εκδηλωθούν και οι πιο ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Ο καιρός από την Τετάρτη και στη συνέχεια, ονομάζεται στη Μετεωρολογία «Καιρός βορείου ρεύματος». Και αυτό, λόγω της επικράτησης των ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο και των περιοχών που θα απασχολήσουν οι βροχοπτώσεις. Φαίνεται δε, ότι από την Τετάρτη και έπειτα που θα “μπει” ο ισχυρός βοριάς στο Αιγαίο, η ένταση του θα αγγίζει τα 8 μποφόρ σε τοπικό επίπεδο με αποτέλεσμα να υπάρξουν και απαγορευτικά σε αρκετά δρομολόγια.

Τι θα συμβεί στην Αττική

Ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως η Αττική δεν προβλέπεται να απασχοληθεί ιδιαίτερα από τα φαινόμενα. Κατά τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στο νομό ή ακόμη και μεμονωμένες καταιγίδες. Αλλά σίγουρα δεν προβλέπονται ιδιαιτέρως έντονα φαινόμενα, που θα πρέπει να ανησυχήσουν τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Δείτε τους χάρτες που δημοσίευσε

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις