Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

13 οι νεκροί από το φονικό τυφώνα – Σκηνές αποκάλυψης σε Αρκάνσας, Οκλαχόμα, Κάνσας

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο τραγικός απολογισμός από τη φονική επιδρομή των τυφώνων αυξάνεται. Ήδη, οι νεκροί στις τρεις πολιτείες που χτυπήθηκαν έφτασαν τους 13. Και ο φόβος όλων είναι πως θα αυξηθούν.

Η Οκλαχόμα, πρωτεύουσα της πολιτείας, μόλις και απέφυγε τη μανία της φύσης. Δε συνέβη το ίδιο και με άλλες πόλεις της πολιτείας. Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 60 τραυματίστηκαν σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους. Άλλοι δυο έχασαν τη ζωή τους στο Κάνσας και τρεις στο Αρκάνσας.


Οι άνεμοι «έτρεχαν» με ταχύτητα 150 χιλιομέτρων την ώρα και άφησαν πίσω τους μόνο συντρίμμια και κατεστραμμένες περιουσίες. Οι 13 νεκροί ήταν να προστεθούν στους 125 που έχουν χάσει ήδη τη ζωής τους στην πόλη Τζόπλιν του Μιζούρι.


Στο Άρκανσο, τυφώνας «χτύπησε» την κοινότητα Ντένινγκ, με πληθυσμό 270 κατοίκων. Επλήγησαν επίσης το βόρειο Τέξας και το Κάνσας, όπου δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από πτώση δένδρου στο όχημά τους, ενώ κυκλοφορούσαν σε αυτοκινητόδρομο της Πολιτείας, ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Στην πόλη Τζόπλιν, το πρωί της Τετάρτης, καταιγίδα που προκλήθηκε δεν προκάλεσε νέες απώλειες. Εκατοντάδες κάτοικοι εξακολουθούν να αγνοούνται στην πόλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο μάτι της φονικής κακοκαιρίας τώρα η Οκλαχόμα! – ‘Ερχονται κι άλλοι ανεμοστρόβιλοι

Ο εφιάλτης δεν τελείωσε για το Μιζούρι – 116 νεκροί – Νέοι ανεμαστρόβιλοι σήμερα

89 νεκροί στις ΗΠΑ από καταιγίδα και ανεμοστρόβιλους

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε