Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

6,5 εκατ. αξιωματούχοι θα κάνουν απογραφή για 1,4 δισ πληθυσμό!

REUTERS
REUTERS
Όταν η χώρα υπολογίζεται πως έχει 1,3 δισεκατομμύρια πληθυσμό τότε για να γίνει απογραφή χρειάζεται και…αρκετός κόσμος.

Έτσι περίπου 6,5 εκατομμύρια αξιωματούχοι και εθελοντές διασκορπίστηκαν σήμερα σ’ όλη την Κίνα για να ξεκινήσουν την πρώτη σε μια δεκαετία απογραφή του πληθυσμού της χώρας, ο οποίος υπολογίζεται σε 1,4 δισεκατομμύριο ανθρώπους.
 
Η 10ήμερη απογραφή έχει στόχο να καταγραφούν πληροφορίες από καθένα από τα περισσότερα από 400 εκατομμύρια νοικοκυριά της Κίνας και η συμμετοχή του πληθυσμού σ’ αυτή είναι υποχρεωτική, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
 
Οι εργαζόμενοι στην απογραφή θα διαθέσουν άλλες 20 ημέρες για τον έλεγχο της ακρίβειας των λεπτομερειών από ένα τυχαίο δείγμα που θα αντιπροσωπεύει περίπου έναν σε 10.000 κατοίκους.
 
Οι στατιστικολόγοι θα συγκρίνουν τα δεδομένα και θα παρουσιάσουν μια έκθεση ως τα τέλη Απριλίου. Το προϋπολογισθέν κόστος της απογραφής είναι 8 δισεκ. γιουάν (1,2 δισεκ. δολάρια), δήλωσαν αξιωματούχοι σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.
 
Τα βασικά ερωτήματα της απογραφής αφορούν το όνομα, την ηλικία, το φύλο, την εθνοτική ομάδα, την μόρφωση και την κατοικία, ενώ από το 10% των ερωτηθέντων θα ζητηθεί να συμπληρώσει λεπτομερέστερα ερωτηματολόγια για τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες του.
 
Τα δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν “μόνο για έρευνα” και θα καταστραφούν μόλις ολοκληρωθούν τα πορίσματα της απογραφής, δήλωσε ο Μα Τζιαντάνγκ, διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Στατιστικών, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
 
Η Κίνα είχε καταγράψει πληθυσμό 1,295 δισεκατομμυρίου κατοίκων στην τελευταία απογραφή που είχε γίνει το 2000.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε