Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Αirbus και αεροπορικές εταιρίες καταγγέλουν το φόρο άνθρακα

Αirbus και αεροπορικές εταιρίες καταγγέλουν το φόρο άνθρακα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.03.2012 | 22:42
Πρώτη δημοσίευση: 11.03.2012 | 22:39

Η Airbus και οι εταιρίες British Airways, Virgin Atlantic, Lufthansa, Air France, Air Berlin και Iberia, συνεργάζονται για να καταγγείλουν τον φόρο άνθρακα που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στις αερομεταφορές.

Απευθυνόμενες στους ηγέτες των κυβερνήσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, τονίζουν ότι θέλουν να "κινητοποιήσουν και να ενημερώσουν" τους ηγέτες των χωρών αυτών για "τις οικονομικές επιπτώσεις" του φόρου αυτού, ο οποίος απειλεί τον τομέα στον οποίο οι αεροπορικές εταιρίες δραστηριοποιούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται μετά την απαγόρευση της Κίνας στις αεροπορικές της εταιρίες να αγοράζουν αεροσκάφη της Airbus. O Λουί Γκαλουά, επικεφαλής του ομίλου EADS, στον οποίο ανήκει η Airbus, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι το Πεκίνο αρνήθηκε να εγκρίνει την παραγγελία 45 αεροσκαφών εξαιτίας του ευρωπαϊκού φόρου άνθρακα.

Ο "πράσινος" αυτός φόρος, που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου 2012, υποχρεώνει τις αεροπορικές εταιρίες που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την ΕΕ να εξαγοράζουν το αντίστοιχο του 15% των εκπομπών τους σε διοξείδιο του άνθρακα, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook