Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αισιοδοξία για τη Βόρεια Ιρλανδία

Αισιοδοξία για τη Βόρεια Ιρλανδία
Ο Μάρτιν Μακ Γκίνες, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας και πρώην ηγέτης του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA). ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.01.2010 | 20:15
Πρώτη δημοσίευση: 31.01.2010 | 20:04

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας δήλωσε πως έχει σημειωθεί "σημαντική πρόοδος" στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε προτεστάντες και καθολικούς.

Ο Μάρτιν Μακ Γκίνες, που είναι καθολικός, εξέφρασε την ελπίδα πως υπάρχει "μία βάση πάνω στην οποία οι εθνικιστές, οι ρεπουμπλικανοί, οι ενωτικοί και οι ενωτικοί προοδευτικοί μπορούν να προχωρήσουν μαζί". Οι μαραθώνιες συνομιλίες αποσκοπούν να αποτρέψουν την κατάρρευση των θεσμών της επαρχίας.
 
Οι ενωτικοί προτεστάντες και οι ρεπουμπλικανοί και καθολικοί, που μοιράζονται την εξουσία στο πλαίσιο της κυβέρνησης της επαρχίας της Βόρειας Ιρλανδίας, προσπαθούν να συμφωνήσουν σε ένα χρονοδιάγραμμα για τη μεταβίβαση των εξουσιών της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, τελευταίο εμπόδιο στην εφαρμογή των ειρηνευτικών συμφωνιών του 1998, με τις οποίες τερματίστηκαν τριάντα χρόνια βίας στη Βόρεια Ιρλανδία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο