Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ανοίγει ξανά το φημισμένο Victoria and Albert Museum

Φωτογραφία Facebook: Victoria and Albert Museum
Φωτογραφία Facebook: Victoria and Albert Museum

Μετά από τρία χρόνια που έμεινε κλειστό λόγω ανακαίνισης, το Μουσείο της Βικτωρίας και του Αλβέρτου στο Λονδίνο, ένα από τα πιο φημισμένα μουσεία στον κόσμο, ανοίγει ξανά τις πύλες του για το κοινό την Παρασκευή, 30 Ιουνίου.

Πλέον, το Victoria and Albert Museum διαθέτει έχει αποκτήσει έναν τεράστιο υπόγειο χώρο εκθέσεων, μέρος του σχεδίου βελτίωσης του μουσείου, προϋπολογισμού 55 εκατομμυρίων λιρών (62 εκατ. ευρώ), ανακοίνωσε ο διευθυντής του, Τρίστραμ Χαντ

Μετά από τρία χρόνια εργασιών που περιλαμβάνουν την αφαίρεση αρκετού χώματος τόσου όγκου όσο 10 πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων, ο νέος εκθεσιακός χώρος, που βρίσκεται 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, είναι έτοιμος να ανοίξει στο κοινό ως Αίθουσα Σέινσμπερι.

Οι νέες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν την Αυλή Σάκλερ και την Αίθουσα Μπλαβάτνικ, οι οποίες διαμορφώνουν τη νέα είσοδο του δημοφιλούς μουσείου. Τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το μουσείο στην κεραμεική τέχνη, το δάπεδο της αυλής έχει καλυφθεί με 11.000 χειροποίητα πορσελάνινα πλακάκια, τοποθετημένα σε 15 διαφορετικά σχέδια.

“Αυτό που κάναμε (…) είναι να δημιουργήσουμε αυτόν τον καθιστικό χώρο για το Λονδίνο ο οποίος συνδυάζει (την αίσθηση του να είσαι) στον δρόμο και στο μουσείο”, είπε ο Χαντ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε