Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ανοιχτή γραμμή με Μόσχα! Νέο σκάνδαλο για την κυβέρνηση Τραμπ

Ανοιχτή γραμμή με Μόσχα! Νέο σκάνδαλο για την κυβέρνηση Τραμπ

Μετά τον σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν (ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση) έρχεται μια ακόμη αποκάλυψη για σχέσεις συνεργατών του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία και συγκεκριμένα με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσινγκτον. Και αυτή τη φορά τα πράγματα είναι πιο σοβαρά, αφού εμπλέκεται όχι κάποιος σύμβουλος αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ!

Την αποκάλυψη κάνει η εφημερίδα Washington Post, σύμφωνα με την οποία ο τότε Γερουσιαστής και νυν υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς συνομίλησε δύο φορές πέρυσι με τον πρεσβευτή της Ρωσίας.

Όμως δεν αποκάλυψε όταν ερωτήθηκε, κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του, για το ενδεχόμενο να υπήρξαν επαφές μεταξύ στελεχών της ομάδας της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων. Η Washington Post επικαλείται αξιωματούχους του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η μία από τις ιδιωτικές συναντήσεις του Σέσιονς με τον πρεσβευτή της Ρωσίας, Σεργκέι Κίσλιακ, έγινε στο γραφείο του τότε γερουσιαστή τον Σεπτέμβριο, σε μια περίοδο κατά την οποία, σύμφωνα με στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, βρισκόταν στο αποκορύφωμά της μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων που προσάπτουν στη Ρωσία για να επηρεαστεί το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών.

Ο ίδιος ο Σέσιονς, σε γραπτή του δήλωση μετά το δημοσίευμα, αρνήθηκε τα πάντα. «Ποτέ δεν είχα συνάντηση και δεν συζήτησα θέματα της εκστρατείας με Ρώσους αξιωματούχους» υποστήριξε. Αλλά μάλλον κανείς δεν τον πίστεψε.

Ήδη, οι Δημοκρατικοί “σηκώνουν” το θέμα και η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι κάλεσε τον Τζεφ Σέσιονς να παραιτηθεί! “Τώρα, μετά την ψευδορκία του στο Κογκρέσο σχετικά με τις επικοινωνίες που είχε με τους Ρώσους, ο υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να παραιτηθεί” ανέφερε σε δήλωσή της, η “σιδηρά κυρία” των Δημοκρατικών.

Ο Σέσιονς δε μπορεί ν’ ασκήσει τα καθήκοντα του επικεφαλής τήρησης των νόμων στη χώρας μας και πρέπει να παραιτηθεί” τόνισε η Πελόζι.

Η Νάνσι Πελόζι - Φωτογραφία Reuters

Η Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων θα ερευνήσει τις καταγγελίες περί συνωμοσίας στην οποία φέρονται να συμμετείχαν στελέχη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και η Ρωσία, δήλωσε, στο μεταξύ, το πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατικών στην Επιτροπή Άνταμ Σιφ.

«Καταλήξαμε σε μια γραπτή συμφωνία, η μειοψηφία και η πλειοψηφία της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής, ότι θα ερευνήσουμε τις καταγγελίες περί μιας δολοπλοκίας μεταξύ των Ρώσων και της εκστρατείας του Τραμπ», δήλωσε ο Άνταμ Σιφ στο MSNBC.

Η Επιτροπή σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, αναφέρει ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρός της, ο Ντέβιν Νιούνες και ο Σιφ συμφώνησαν ότι στην έρευνά τους θα επιδιώξουν να βρουν την απάντηση σε ερωτήματα όπως εάν «υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στη Ρωσία και πρόσωπα που συνδέονταν με πολιτικές εκστρατείες ή άλλα πρόσωπα στις ΗΠΑ».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε