Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ιαχές πολέμου! Απειλές Ρωσίας – Ιράν κατά ΗΠΑ: “Συνεχίστε στην Συρία και θα σας απαντήσουμε βίαια”

ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΠΟ REUTERS

– “Πόλεμος” ανάμεσα σε Ρωσία – Ιράν και ΗΠΑ
– Ρωσία – Ιράν έχουν ήδη συμμαχήσει ενώ “καλύπτουν” τον Άσαντ
– Οι δυο χώρες απειλούν τις ΗΠΑ να μην περάσουν τις κόκκινες γραμμές τους στην Συρία για να μην… “απαντήσουν”
– Ο Τραμπ σκέφτεται κυρώσεις εναντίον τους ενώ ο Ρεξ Τίλερσον υποστήριξε πως για την επίθεση με τα χημικά φταίει η Ρωσία

Χοντραίνει η κόντρα ανάμεσα σε Ρωσία – ΗΠΑ, μετά την αμερικανική επέμβαση στην Συρία και την βομβαρδιστική επίθεση με εντολή Τραμπ.

Σήμερα (09.04.2017), οι πρόεδροι της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ιράν, Χασάν Ρουχανί είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, για το θέμα μιας και οι δυο χώρες είναι σύμμαχοι. “Αν οι ΗΠΑ “πατήσουν” τις κόκκινες γραμμές μας στην Συρία, θα “απαντήσουμε” με βία”, υποστήριξαν, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις των ΗΠΑ κατά της Συρίας “ανεπίτρεπτες”.

Οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη για τη διεξαγωγή αντικειμενικής έρευνας για την επίθεση χημικών όπλων που έγινε την προηγούμενη Τρίτη, στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας. Αξίζει, ωστόσο, κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι χθες (08.04.2017) η Μόσχα είχε βάλει πλάτη στον Άσαντ, τονίζοντας πως δεν είναι αυτός πίσω από την φρικιαστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά.

Τόσο ο Πούτιν, όσο και ο Ρουχανί εξέφρασαν επίσης, την ετοιμότητά τους για την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.

Στο “παιχνίδι” και η Χεζμπολάχ

“Η “απελευθέρωση” της Συρίας από τη συμμαχία μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και της σιιτικής στρατιωτικής και πολιτικής οργάνωσης οργάνωσης Χεζμπολάχ δε θα αποτραπεί, μετά το πολλαπλό πυραυλικό πλήγμα των ΗΠΑ” ανέφεραν σε ανακοίνωση τους από τον στρατό τους που βρίσκεται στην Βαγδάτη

Στην ίδια ανακοίνωση, χαρακτηρίζεται ως “παράνομη” η αμερικανική στρατιωτική παρουσία στα βόρεια της Συρίας, ενώ έχει σκοπό τον έλεγχο της περιοχής και το γεγονός αυτό, καθιστά τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, “δυνάμεις κατοχής.”

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία, ο Καναδάς και το Ισραήλ κατατάσσουν την Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση.

Η “απάντηση” του Τραμπ

Ωστόσο, ούτε ο Ντόναλντ Τραμπ έκατσε με τα χέρια σταυρωμένα. Σύμφωνα με το Cnn, ήδη συζητάει με την “ομάδα” του για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και του Ιράν, αφήνοντας στην άκρη την “ξαφνική αγάπη” που είχε με τον Πούτιν. 

Στο μεταξύ “λάδι στη φωτιά” ρίχνει και ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον ο οποίος υποστήριξε ότι η “απραξία” της Ρωσίας προκάλεσε την επίθεση με το θανατηφόρο χημικό αέριο κατά των αμάχων στη Συρία.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η Ρωσία απέτυχε να υλοποιήσει τη συμφωνία του 2013 που προέβλεπε την καταστροφή των χημικών όπλων στη Συρία. “Νομίζω ότι η πραγματική αποτυχία στην περίπτωση αυτή, είναι η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της όπως προκύπτουν από τις συμφωνίες καταστροφής των χημικών όπλων του 2013,” δήλωσε ο Τίλερσον στην εκπομπή του τηλεοπτικού δικτύου ABC “This Week.”

“Η αποτυχία σχετικά με την πρόσφατη (πυραυλική) επίθεση, αλλά και την τραγική επίθεση με τα χημικά όπλα, είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η αποτυχία της Ρωσίας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, έναντι της διεθνούς κοινότητας,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αναμένεται στη Μόσχα μέσα στην εβδομάδα, όπου και θα έχει συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ, Indepedent, RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε