Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου

Αυτές είναι οι ακριβότερες πόλεις του κόσμου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.09.2012 | 13:43
Πρώτη δημοσίευση: 14.09.2012 | 13:43

Τα στοιχεία έχουν να κάνουν με μισθούς και τιμές προϊόντων και υπηρεσιών... η Αθήνα βρίσκεται πολύ χαμηλά στη λίστα

Το Οσλο, η Ζυρίχη και το Τόκιο είναι οι ακριβότερες πόλεις στον κόσμο, όμως στην οικονομική πρωτεύουσα της Ελβετίας η αγοραστική δύναμη των μισθωτών είναι η υψηλότερη , σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της ελβετικής τράπεζας UBS που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Οι τρεις πόλεις είναι πρώτες στη λίστα των ακριβότερων πόλεων σε σχέση με ένα καλάθι που περιλαμβάνει 122 αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με την UBS η οποία ανέλυσε την αγοραστική δύναμη σε 72 πόλεις στον κόσμο.

Η Ζυρίχη και η Γενεύη είναι οι δύο πρώτες πόλεις στον κατάλογο με τους υψηλότερους ακαθάριστους μισθούς στον κόσμο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κοπεγχάγη. Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην έκτη θέση, το Βερολίνο στην 19η θέση και το Παρίσι στην 21η.

Στο τέλος της λίστας βρίσκονται το Νέο Δελχί, η Τζακάρτα και η Μανίλα.

Η Ζυρίχη είναι επίσης η πόλη όπου οι μισθωτοί έχουν την υψηλότερη αγοραστική δύναμη. "Για να αγοράσει ένα iPhone , ένας μισθωτός πρέπει να εργασθεί 22 ώρες στη Ζυρίχη, ενώ στη Μανίλα ο χρόνος εργασίας πρέπει να πολλαπλασιασθεί κατά είκοσι φορές", σύμφωνα με τις έκθεση.

Η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση ως προς το επίπεδο των τιμών και την αγοραστική δύναμη και στην 38η θέση ως προς το επίπεδο των μισθών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook