Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Δέκα συλλήψεις μελών της ΕΤΑ

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τη νύκτα της Δευτέρας προς Τρίτη στη Ναβάρα και στη Χώρα των Βάσκων.

Η επιχείρηση είχε ως στόχο κύκλους προσκείμενους στην ένοπλη βασκική οργάνωση ΕΤΑ, ανακοίνωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
 
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.
 
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του δικαστή Φερνάντο Γκράντε-Μαρλάσκα, ο οποίος ασχολείται με θέματα τρομοκρατίας.
 
Έξι πρόσωπα συνελήφθησαν στις πόλεις Παμπλόνα, πρωτεύουσα της Ναβάρας, Βιγιάβα, Ετσάρι, Αρανάτς, Μπουρλάντα και Μπαραναΐν ως ύποπτα ότι ανήκουν στη ριζοσπαστική οργάνωση EKIN, η οποία θεωρείται ο ένοπλος κλάδος της ETA.
 
Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ο Ικέρ Μορέν Ιμπάνιεθ, γιος του Τσελούι Μορένο, πρώην ηγέτη του κόμματος Μπατασούνα, το οποίο απαγορεύθηκε επειδή θεωρήθηκε πολιτική βιτρίνα της ΕΤΑ.
 
Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι ήθελαν να ανασυστήσουν το κίνημα Ekin, το οποίο θεωρείται από την ισπανική δικαιοσύνη τμήμα της ΕΤΑ και διαλύθηκε το Σεπτέμβριο.
 
Τέσσερα άλλα πρόσωπα, τα οποία συνελήφθησαν στη Χώρα των Βάσκων και τη Ναβάρα, είναι ύποπτα ότι προσέφεραν υποστήριξη στην ΕΤΑ στους τομείς της πληροφορικής και της προπαγάνδας, πάντα σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε