Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν κατάφεραν να καταργήσουν την αργία της… Αποκριάς (BINTEO)

REUTERS

Προσπάθησαν λόγω μνημονίου να βάλουν τέλος σε ορισμένες αργίες. Όμως ο κόσμος είχε άλλη άποψη και βγήκε μασκαρεμένος στους δρόμους για να γιορτάσει τις Απόκριες.

Στο… κενό έπεσε η απόπειρα της συντηρητικής κυβέρνησης της Πορτογαλικής κυβέρνησης να καταργήσει μια από τις αργίες της Αποκριάς λόγω… μνημονίου. Η συντηρητική κυβέρνηση Κοέλιο είχε ανακοινώσει την κατάργηση ορισμένων αργιών στο όνομα της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας.

Μια από αυτές ήταν και της χθεσινής Τρίτης, αλλά οι εργαζόμενοι δεν υπάκουσαν. Καταστήματα και δημόσιες επιχειρήσεις δεν άνοιξαν, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο δεν πήγαν στη δουλειά αλλά ξεφάντωσαν στους δρόμους. Κάποιοι εμφανίσθηκαν στις δουλείες τους στο δημόσιο με μάσκες και περούκες.

Μέσω του καρναβαλιού η κυβέρνηση Κοέλιο υπέστη μια πολιτική ήττα, λένε αναλυτές, και μάλιστα την ημέρα που αντιπροσωπεία του κλιμακίου της τρόικα επισκεπτόταν την χώρα για τον καθιερωμένο έλεγχο.

Την ίδια ώρα, στην Πορτογαλία κερδίζει έδαφος η ιδέα επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου και αλλαγής κάποιων όρων του. Η κυβέρνηση Κοέλιο το διαψεύδει, αλλά οι Σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης επιμένουν παρά την αντίθετη διαβεβαίωση που είχαν δώσει στους δανειστές προεκλογικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε