Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δέσμευση Νετανιάχου για ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους

Δέσμευση Νετανιάχου για ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.05.2012 | 13:19
Πρώτη δημοσίευση: 14.05.2012 | 13:19

Για πρώτη φορά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεσμεύεται γραπτώς για την ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ.

Η δέσμευση Νετανιάχου περιλαμβάνεται σε επιστολή του προς τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, η οποία εστάλη το περασμένο Σάββατο, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ.

Σύμφωνα με το διπλωματικό ανταποκριτή της εφημερίδας, η επιστολή αυτή περιλαμβάνει τη δέσμευση για την ίδρυση ενός αποστρατιωτικοποιημένου παλαιστινιακού κράτους, δίπλα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας διαπραγματεύσιμης λύσης.

Ο δημοσιογράφος Μπαράκ Ραβίντ υπογραμμίζει ότι παρά το γεγονός ότι ο Νετανιάχου έχει αναλάβει και πάλι τη δέσμευση αυτή σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο Μπαρ-Ιλάν, τον Ιούνιο του 2009, αλλά και στην ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο τον Μάιο του 2011, είναι η πρώτη φορά που αυτή περιλαμβάνεται σε επίσημο έγγραφο.

Την επιστολή του Νετανιάχου παρέδωσε το βράδυ του Σαββάτου στον Αμπάς στη Ραμάλα, ο απεσταλμένος του ισραηλινού πρωθυπουργού Γιτζάκ Μόλσο.

Σύμφωνα με ισραηλινό εκπρόσωπο, τον οποίο επικαλείται η Χααρέτζ, στην επιστολή του ο Νετανιάχου απευθύνει έκκληση για άμεση επανάληψη των διαπραγματεύσεων χωρίς όρους, πράγμα που σημαίνει ότι απορρίπτει τις παλαιστινιακές αξιώσεις, αλλά δεν διατυπώνει κάποια νέα πρόταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο παλαιστίνιος πρωθυπουργός ακύρωσε τη συνάντηση με τον Νετανιάχου

3 εβδομάδες φυλακή για τον γιο του πρωθυπουργού
   Διαδώστε αυτό το άρθρο